Aktier: Trump ryster investortilliden i Asien
Foto: Scanpix
Markeder Af
De asiatiske aktiehandleres begejstring er blevet dæmpet af en svækket tillid til den amerikanske præsidents evner til at gennemføre skattereformer og stimuleringsprogrammer, der har været markedets håb siden valget i november.

Og med den seneste udvikling i sagen om Donald Trumps afskedigelse af FBI-direktør James Comey, der synes at have baggrund i et ønske om at afslutte bureauets undersøgelse af bånd mellem den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn og Rusland, trækker investorerne sig tilbage.

"Vi kan stadig ikke sige med sikkerhed, at Trump-sagen er en alvorlig risiko for aktiemarkedet endnu. Men investorerne ser på, om det fører til mere alvorlige problemer, som for eksempel at det bliver svært for ham at gennemføre skattereformer og finanspolitik," pointerer strateg Takuya Takahashi fra Daiwa Securities i Tokyo over for Reuters.

I Tokyo går det ud over de finansielle aktier såsom forsikringsselskaber og banker, der får en del af deres overskud fra investeringer i højtforrentede produkter. Et fald i de amerikanske statspapirrenter sender Dai-ichi Life Holdings ned med 4,0 pct., mens Sompo Holdings falder 1,8 pct., og Mizuho Financial Group dropper 2,4 pct.

Nikkei 225-indekset og det bredere Topix-indeks ligger begge med et minus på 0,6 pct.

De kinesiske markeder er også negative. Shanghai Composite handles 0,1 pct. lavere, og CSI 300-indekset falder 0,3 pct., hvilket også gælder Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong.

Blandt de øvrige markeder ligger Taiwans Taiex-indeks med et minus på 0,6 pct., og Singapores Strait Times viger 0,5 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks falder 0,3 pct., og Sydneys ASX 200-indeks lukker dagen med et tab på 0,9 pct.

De amerikanske aktiefutures falder samtidig 0,5 pct. onsdag morgen.

LÆS OGSÅ: Råvarer: Overraskende høje lagre presser olieprisen ned

LÆS OGSÅ: Valuta: Dollar får øretæver af både yen og euro

TABEL

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,6
Topix -0,6
Hongkongs Hang Seng -0,3
China Shanghai Composite -0,1
China CSI 300 -0,3
Taiwan Taiex -0,6
Sydkoreas Kospi -0,3
Indiens BSE Sensex +0,1
Singapores STI -0,5
Sydney ASX 200 -0,9


Indeksværdi klokken 06.25.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Godsejere får kæmpe gevinst på cannabisaktie: "At det blev så mange gange pengene igen, det havde vi ikke regnet med"

Medier: Shah ikke den eneste i udbytteskandale

Brint-direktør starter igen nyt firma: Satser 48 mio kr

Ellemann-Jensen: Løkkes velfærdsløfte gælder ikke længere

Det skal huset koste i din landsdel: "I nogle kommuner er priserne nu så høje, at et afslag på 6 pct. nærmest svarer til en årsløn"

Flexelasing er blevet stuerent

Gode råd til at investere i ure: Bliv rigere med tiden

Medie: Ilse Jacobsen har taget ulovlige million-lån