Europa: Bilbranchen trækker ned i småsurt marked
Foto: Scanpix
Penge Af
De europæiske investorer er ikke i det bedste humør tirsdag middag, hvor de toneangivende indeks flere steder peger en smule ned.

Særlig aktier inden for bilbranchen tynger, da den sektor samlet falder med 1,2 pct. i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Selve indekset falder samtidig med 0,1 pct. i middagshandlen - og både det tyske DAX-indeks og franske CAC 40 ligger med små fald i samme størrelsesorden. Modsat bliver det britiske FTSE 100-indeks holdt oven vande, da det stiger med 0,2 pct.

- Der er meget på agendaen, mens vi begiver os ind i andet kvartal. Der er mange valutarisici i øjeblikket, som giver noget usikkerhed i markedet, siger John Moore, der er handler ved Berkeley Capital, til Reuters.

Bilbranchen falder, efter at tal for det amerikanske bilsalg i marts var under markedets forventninger, og det sender blandt andet Peugeots aktie ind blandt de ti mest faldende i Stoxx 600 med et fald på 2,0 pct.

I Norge falder Seadrill, der ligesom Maersk Drilling udlejer boreskibe og -rigge, med hele 39 pct.

Selskabet har i en opdatering om sit arbejde med en restrukturering advaret aktionærerne om, at de kan se frem til store tab på deres aktier, og også investorer, der sidder med obligationer udstedt af Seadrill, kan se frem til væsentlige tab.

- Uden at der er indgået nogle aftaler, regner vi i øjeblikket med - baseret på tilbagemeldinger fra interessenter og investorer, der skal komme med nye penge - at restruktureringen vil kræve en nedskrivning eller konvertering af vores obligationer, såvel som nedskrivninger, tab eller væsentlig udvanding for vores andre interessenter, skriver Seadrill.

Selskabet har ifølge Reuters en gæld på 14 mia. dollar - knap 100 mia. kr. - og advarede allerede i februar om, at økonomien er så anstrengt, at der er risiko for, at selskabet kan gå konkurs.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Domstole sætter virksomheder bagerst i køen: "Lige nu er jeg ikke specielt stolt af den tid det tager"

Skat gav frikort til arabiske oliefonde ved en fejl

Formand og næstformand i Sydbank trækker sig efter uenighed

Energiminister: Saudisk olieproduktion tilbage på sporet inden oktober

Topsøe-familien fandt biotekdrøm ved familiemiddag: Nu går den efter milliardnotering i USA

Investeringsøkonom: Det lægger op til mærkbare besparelser i Sydbank

Oliepris falder efter nyt om saudiarabisk produktion om 2-3 uger

USA: Centralbanken pumper milliarder ind i finansielle system