Europa: Bilbranchen trækker ned i småsurt marked
Foto: Scanpix
Penge Af
De europæiske investorer er ikke i det bedste humør tirsdag middag, hvor de toneangivende indeks flere steder peger en smule ned.

Særlig aktier inden for bilbranchen tynger, da den sektor samlet falder med 1,2 pct. i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Selve indekset falder samtidig med 0,1 pct. i middagshandlen - og både det tyske DAX-indeks og franske CAC 40 ligger med små fald i samme størrelsesorden. Modsat bliver det britiske FTSE 100-indeks holdt oven vande, da det stiger med 0,2 pct.

- Der er meget på agendaen, mens vi begiver os ind i andet kvartal. Der er mange valutarisici i øjeblikket, som giver noget usikkerhed i markedet, siger John Moore, der er handler ved Berkeley Capital, til Reuters.

Bilbranchen falder, efter at tal for det amerikanske bilsalg i marts var under markedets forventninger, og det sender blandt andet Peugeots aktie ind blandt de ti mest faldende i Stoxx 600 med et fald på 2,0 pct.

I Norge falder Seadrill, der ligesom Maersk Drilling udlejer boreskibe og -rigge, med hele 39 pct.

Selskabet har i en opdatering om sit arbejde med en restrukturering advaret aktionærerne om, at de kan se frem til store tab på deres aktier, og også investorer, der sidder med obligationer udstedt af Seadrill, kan se frem til væsentlige tab.

- Uden at der er indgået nogle aftaler, regner vi i øjeblikket med - baseret på tilbagemeldinger fra interessenter og investorer, der skal komme med nye penge - at restruktureringen vil kræve en nedskrivning eller konvertering af vores obligationer, såvel som nedskrivninger, tab eller væsentlig udvanding for vores andre interessenter, skriver Seadrill.

Selskabet har ifølge Reuters en gæld på 14 mia. dollar - knap 100 mia. kr. - og advarede allerede i februar om, at økonomien er så anstrengt, at der er risiko for, at selskabet kan gå konkurs.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler



Forsiden lige nu


Tag på luksuriøse togture

Kronik: Jeg gik ind i politik for at føre ny energi til Europa!

Macron inviterer til sjældent pressemøde efter aflyst tale

Brødre bag Netflix-hitserien Stranger Things skal for retten for plagiat

Justitsministerium afviser at udlevere fuld Mueller-rapport

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"

Dansk opfindelse kan begrænse forbrug af sprøjtegift