Norsk boreselskab styrtdykker efter varsel om stort aktionærtab
Foto: Luis Enrique Ascui/Scanpix
Penge Af
Norske Seadrill, der ligesom Maersk Drilling udlejer boreskibe og borerigge, advarer tirsdag aktionærerne om, at de kan se frem til store tab på deres aktier. Også investorer, der sidder med obligationer udstedt af Seadrill, kan se frem til væsentlige tab.

Det fremgår af en opdatering om boreselskabets arbejde med en restrukturering.

Seadrills bankforbindelser er gået ind på at forlænge en række vigtige frister, så ledelsen kan arbejde videre med restruktureringsplanerne indtil den 31. juli. Dermed er Seadrill sikret ekstra tre måneder til arbejdet med redningsplanen, der uden tvivl bliver dyr for aktionærer og også obligationsejere.

"Uden at der er indgået nogle aftaler, regner vi i øjeblikket med - baseret på tilbagemeldinger fra interessenter og investorer, der skal komme med nye penge - at restruktureringen vil kræve en nedskrivning eller konvertering af vores obligationer, såvel som nedskrivninger, tab eller væsentlig udvanding for vores andre interessenter," skriver Seadrill.

På aktiemarkedet falder Seadrill med 40 pct. til 8,45 norske kr. på børsen i Oslo. Den samlede markedsværdi er dermed nede på 1,5 mia. norske kr.

Selskabet har ifølge Reuters en gæld på 14 mia. dollar - knap 100 mia. kr. - og advarede allerede i februar om, at økonomien er så anstrengt, at der er risiko for, at selskabet kan gå konkurs.

Selv som led i den nuværende plan vil det formentlig blive nødvendigt at ty til regler om betalingsstandsning (chapter 11), og det er under forberedelse, skriver Seadrill.

I alt forhandler Seadrill ifølge Reuters med mere end 40 banker, herunder Nordea og Danske Bank.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerEn moderne Hammershøi: Unik kunstner du kan investere i

Annoncørbetalt
indhold af Bruun Rasmussen

Forsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang