Nordea efter svækket Trump: Drop USA-aktier og kig mod vækstmarkeder
Nordea skruer ned for forventningerne til hvad Donald Trump kan få gennemført.
Foto: Scanpix
Penge Af
Sælg ud af dine amerikanske aktier og køb i stedet ind på vækstmarkederne, emerging markets.

Sådan lyder den friske anbefaling fra Nordea i lyset af udviklingen i Donald Trumps præsidentskab.

Samtidig har de seneste kursstigninger gjort amerikanske aktier dyre, og nu er det tid at slå bak på USA, vurderer Nordea.

Udvandet Trump


"Trumps finanspolitiske ambitioner er blevet udvandet, og derfor vil de protektionistiske tiltag ikke blive så radikale som frygtet. Det reducerer risikoen ved at investere i Emerging Markets og bremser samtidig potentialet for amerikanske virksomheder en smule," siger seniorstrateg Morten Hessner i Nordea.

Investorerne har især haft opmærksomheden rettet mod Donald Trumps planer for en skattereform og for en mere protektionistisk handelspolitik, men det er vanskeligt at vurdere hvor langt han kan nå med planerne, og hvilke effekter, de kan få.

Tvivl om skattereform


"Trumps modvind har skabt tvivl om en storstilet skattereform, der skulle løfte væksten og forbedre indtjeningen i virksomhederne. Det er ikke sådan, at man skal afskrive Trumps handlemuligheder, men realiteterne kommer til at afvige fra ambitionerne. Det betyder sandsynligvis også
mindre hårde handelsindgreb, da der er mindre behov for finansiering, hvis skattepakken ikke bliver så lempelig," siger seniorstrategen.

Amerikanske aktier, og i øvrigt også aktier i Europa og Danmark, er steget markant efter valget af Donald Trump. Men måske er aktierne kommet rigelig højt op i pris på grund af markedets forventninger til den nye præsident. Aktierne risikerer at tabe pusten, mener Nordea.

"Udsigten til en skattereform og en strammere handelspolitik har fået flere investorer til at købe amerikanske aktier på forventet efterbevilling. Det har gjort amerikanske aktier dyrere set i globalt perspektiv, og dermed mindre attraktive," siger Morten Hessner.

Forsigtig dollarudvikling


Han ser udsigten til en markant stærkere dollar fortone sig, og det skal investoren have med i billedet.

"Risikoen for en markant styrkelse af dollaren er også aftaget. Både på grund af Trump-administrationens politiske impotens, men også på grund af Feds (den amerikanske centralbank, red.) forsigtighed med den pengepolitiske normalisering. En svagere dollar betyder traditionelt, at USA underperformer," siger Morten Hessner.

Han ser til gengæld bedre muligheder i emerging markets end før.

"Indtjeningsvæksten i emerging markets er stærkere, prisen lavere, og risikoen for en afsporing af udviklingen i emerging markets som følge af Trumps politik er aftaget. Hertil kommer en mere forsigtig Fed, som har blødt en smule op omkring inflationsmålet i pengepolitikken," siger Morten Hessner. 

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Mægler efter sag om snyd med fremvisninger: "Det står klart for mig nu, at jeg havde svigtet min arv"

Klimafrygt slår købelyst ned: Penge bliver i lommen

Udenrigsminister: Vi har stemmer nok til brexit-aftale

Kongen af Køge er stjerne i aktiespillet: Jeg handler de samme aktier privat

Kendt tv-mægler skal give Danbolig-forretninger ny start efter skandalesag

Magiker har tryllet en forretning ud af det blå: "Det er lidt en barndomsdrøm"

Festlige Toyota Supra spejler japansk åndsliv

Boris Johnson har sendt to breve – men EU har formentlig ikke travlt med at forlænge brexitfristen

"Lad mig få Meryl Streep, sagde jeg til producenterne, og de kiggede undrende på mig"