Onsdagens aktier: Pandora og Mærsk skubbede på lille C20-fald
Foto: Scanpix
Penge Af
Mens Carlsberg fik et gevaldigt løft onsdag, var hovedparten af de danske aktier længe klædt i røde farver. En slutspurt sørgede dog for, at C20 Cap-indekset kun endte med et beskedent dyk på 0,1 pct. til 1072,87.

Årets bundskraber i C20 Cap, Pandora, var igen at finde blandt de mest faldende eliteaktier i København.

Smykkeaktien lukkede 2,1 pct. lavere i 760,50 kr. Det var 11,50 kr. fra det laveste slutniveau i næsten to år, og aktien har generelt været under pres i 2017, hvor det er blevet til et samlet fald på næsten 17 pct.

Vækstbekymringer forud for Pandoras regnskab for første kvartal har været nævnt som en årsag.

"Det er noget af det, der efterhånden er blevet talt om i lang tid, og Pandora har også været ude at tale første kvartal lidt ned, synes jeg. Men vi tror, at regnskabet for første kvartal vil give anledning til lettelse, og vi anbefaler investorer og kunder at købe op i aktien," siger aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

TDC sænket af Goldman

Mere lige til at forklare var faldet i TDC, der endte 1 pct. lavere i 36,12 kr. Finanshuset Goldman Sachs skar anbefalingen af aktien til "neutral" fra tidligere "køb", og kursmålet blev reduceret til 41 kr. fra 47 kr.

Også A.P. Møller-Mærsk var under pres - til dels per automatik, da aktien onsdag handlede eksklusive retten til et udbytte på 150 kr. for 2016. B-aktien faldt 1,2 pct., eller 140 kr., til 11.280 kr. A-aktien faldt med 0,6 pct. til 10.950 kr.

Imens arbejdede Carlsberg sig mod strømmen med et plus på 2,5 pct. i 647,50 kr. Bryggeriaktien fik hævet sin anbefaling til "køb" fra "neutral" af franske Natixis. Kursmålet er nu på 737 kr. mod tidligere 590 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Tre kinesiske ordrer til Vestas på samlet 151 megawatt formåede ikke at skubbe særligt til aktien. Den lukkede 0,3 pct. højere i 550 kr.

Medicoselskabet Coloplast var blandt de selskaber, hvis aktiekurs faldt onsdag. Der var ikke noget nyt fremme om selskabet - men Novo Nordisk Fondens investeringsselskab, Novo A/S, købte en aktiepost på 19,95 pct. i konkurrenten Convatec.

Selskabet, der har hovedsæde i England, blev i december børsnoteret i London af sine ejere til en kurs på 225 pence per aktie og er siden steget til 268,9 pence tirsdag. Novo får dog aktieposten til 260 pence per aktie. Coloplast bakkede 0,7 pct. til 538,50 kr.

Mislyd hos B&O

Blandt sidepapirerne faldt aktien i Bang og Olufsen med 0,5 pct. til 97,50 kr. Selskabets kinesiske storaktionær, Qi Jianhong, der sidder i toppen af Sparkle Roll-gruppen, B&O's partner på det kinesiske marked, har solgt en lille portion aktier og ejer nu mindre end 20 pct. af selskabet.

Onsdagen bød også på regnskaber fra TK Development, Arkil og Greentech Energy Systems.

Ejendomsudvikleren TK Development steg med 5,1 pct. til 12,30 kr., Arkil blev løftet med 2 pct. til 1000 kr., og Greentech endte helt i toppen af det danske aktiemarked efter en stigning på 6,9 pct. til 6,95 kr.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? I Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk forsøger vi at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen HER.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Bestyrelsesformand åbner for salg af kriseramte B&O: Lamperne begynder at blinke

Tilsyn: Lave renter ødelægger bankernes forretning

Simcorp opjusterer efter solid fremgang i andet kvartal

Aktieluk i USA: Blandet dag efter skuffende erhvervstillid - Boeing i top

Trump langer atter ud efter Federal Reserve

GN Hearing-topchef tror på langsigtet vækst i VA-kanal trods tilbagegang: "Vi står relativt stærkt"

Irma-topchefens karriereråd: Hav altid råd til at sige op, hvis din chef er elendig

Fed's høge flyver torsdag - vil ikke sænke renten

Ambu-chef bygger op, mens aktien rasler ned i værdi