Onsdagens aktier: Pandora og Mærsk skubbede på lille C20-fald
Foto: Scanpix
Penge Af
Mens Carlsberg fik et gevaldigt løft onsdag, var hovedparten af de danske aktier længe klædt i røde farver. En slutspurt sørgede dog for, at C20 Cap-indekset kun endte med et beskedent dyk på 0,1 pct. til 1072,87.

Årets bundskraber i C20 Cap, Pandora, var igen at finde blandt de mest faldende eliteaktier i København.

Smykkeaktien lukkede 2,1 pct. lavere i 760,50 kr. Det var 11,50 kr. fra det laveste slutniveau i næsten to år, og aktien har generelt været under pres i 2017, hvor det er blevet til et samlet fald på næsten 17 pct.

Vækstbekymringer forud for Pandoras regnskab for første kvartal har været nævnt som en årsag.

"Det er noget af det, der efterhånden er blevet talt om i lang tid, og Pandora har også været ude at tale første kvartal lidt ned, synes jeg. Men vi tror, at regnskabet for første kvartal vil give anledning til lettelse, og vi anbefaler investorer og kunder at købe op i aktien," siger aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

TDC sænket af Goldman

Mere lige til at forklare var faldet i TDC, der endte 1 pct. lavere i 36,12 kr. Finanshuset Goldman Sachs skar anbefalingen af aktien til "neutral" fra tidligere "køb", og kursmålet blev reduceret til 41 kr. fra 47 kr.

Også A.P. Møller-Mærsk var under pres - til dels per automatik, da aktien onsdag handlede eksklusive retten til et udbytte på 150 kr. for 2016. B-aktien faldt 1,2 pct., eller 140 kr., til 11.280 kr. A-aktien faldt med 0,6 pct. til 10.950 kr.

Imens arbejdede Carlsberg sig mod strømmen med et plus på 2,5 pct. i 647,50 kr. Bryggeriaktien fik hævet sin anbefaling til "køb" fra "neutral" af franske Natixis. Kursmålet er nu på 737 kr. mod tidligere 590 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Tre kinesiske ordrer til Vestas på samlet 151 megawatt formåede ikke at skubbe særligt til aktien. Den lukkede 0,3 pct. højere i 550 kr.

Medicoselskabet Coloplast var blandt de selskaber, hvis aktiekurs faldt onsdag. Der var ikke noget nyt fremme om selskabet - men Novo Nordisk Fondens investeringsselskab, Novo A/S, købte en aktiepost på 19,95 pct. i konkurrenten Convatec.

Selskabet, der har hovedsæde i England, blev i december børsnoteret i London af sine ejere til en kurs på 225 pence per aktie og er siden steget til 268,9 pence tirsdag. Novo får dog aktieposten til 260 pence per aktie. Coloplast bakkede 0,7 pct. til 538,50 kr.

Mislyd hos B&O

Blandt sidepapirerne faldt aktien i Bang og Olufsen med 0,5 pct. til 97,50 kr. Selskabets kinesiske storaktionær, Qi Jianhong, der sidder i toppen af Sparkle Roll-gruppen, B&O's partner på det kinesiske marked, har solgt en lille portion aktier og ejer nu mindre end 20 pct. af selskabet.

Onsdagen bød også på regnskaber fra TK Development, Arkil og Greentech Energy Systems.

Ejendomsudvikleren TK Development steg med 5,1 pct. til 12,30 kr., Arkil blev løftet med 2 pct. til 1000 kr., og Greentech endte helt i toppen af det danske aktiemarked efter en stigning på 6,9 pct. til 6,95 kr.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan møde Rasmus Hougaard og mange andre inspirerende og vidende personer indenfor ledelse til Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Her får du gode råd til at styrke dine egne lederevner. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Sværere at forhandle pris: "Vi skal helt tilbage til starten af 2007 for at finde afslag, der er lige så lave som i dag"

Bombeskader på saudisk oliegigant ser værre ud end ventet: Kan holde olieprisen oppe

Storaktionær sælger ud i Zalando: Aktien bankes ned med 9 pct

Speas nærmer sig afvikling - venter udlodning af 950 kr pr aktie

I dag begynder en sag i den britiske Højesteret med store konsekvenser for brexit: Skal parlamentet tilbage på arbejde?

Aktiestatus: Demant i bund på it-problemer mens Novo sendes i top

Swedbank erkender alvorlige brister i hvidvaskkontrol: "Visse brister fremstår stadig"

Hollywood-leverandør rejser millioner hos Pandora-stiftere og robotmillionær: "Nu skal vi virkelig ud og indtage det globale marked"

Swedbank imødekommer bagmandspolitiet: Bryder hvidvaskundersøgers tavshedspligt