AC Milan på vej mod børsnotering i Hongkong
Foto: Scanpix
Penge Af
Den italienske fodboldklub AC Milan er godt på vej mod en børsintroduktion i Hongkong, efter at finansiering fra en amerikansk hedgefond genoplivede et kinesisk køb af klubben.

Det skriver Financial Times.

Prisen for AC Milan lød på 740 mio. euro, eller 5,5 mia. kr., og betyder, at klubben fremover ejes af den kinesiske finansmand Yonghong Li og et konsortium af anonyme asiatiske investorer.

Den amerikanske hedgefond Elliott Management stod bag en del af finansieringen, hvilket var essentielt for handlen. Yonghong Li og konsortiet vil børsnotere AC Milan i Hongkong inden for de næste 18 måneder for at give hedgefonden en udvej fra handlen.

Købet betyder enden på en æra under den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi, som købte klubben i 1986, og siden hen førte den til flere europæiske titler. Den nu 80-årige milliardær sælger klubben, da den tærer på hans formue og krævede flere penge, end han var forberedt på at punge ud.

Ifølge analytikere er Asien fremtiden for den europæiske fodboldverden. AC Milans nye ejere har fokus på at booste klubbens profil i Kina, blandt andet ved at øge salg af merchandise og sælge tv-rettighederne til Serie A-kampe i Kina.

Handlen forventes at være færdiggjort i midten af april. Yonghong Li har igennem sit selskab Sino Europe Sports betalt 100 mio. euro (744 mio. kr.) i depositum, som går tabt, hvis handlen ikke gennemføres, skriver Financial Times.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Mærsk taber terræn til Kina i havnesektor

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september

Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Bankinvest: Handelskrig er blevet til tech krig - investorer fortsat nervøse

Investor Live: Grøn start for aktierne