Aktier: Underholdning løfter i småsurt USA-marked
Lidt bekymrede miner på Wall Street
Foto: Scanpix
Penge Af
Investorerne på de amerikanske aktiebørser begynder handelsdagen onsdag med at sende de store ledende indeks ned. Som inspiration har investorerne en række regnskaber, men ingen af den ligger til store stigninger.

S&P 500-indekset åbner med et fald på 0,3 pct. Og det samme gør de to øvrige toneangivende indeks, det tunge Dow Jones-indeks og Nasdaq 100-indekset.

Medie- og underholdningskoncernen Time Warner fremlagde før åbningen et regnskab for fjerde kvartal, der overraskede positivt med en indtjening per aktie på 1,25 dollar. Analytikerne havde ventet 1,19 dollar per aktie ifølge estimater fra Bloomberg News.

Også omsætningen slog forventningerne, og aktien får et lille løft på 0,4 pct. i den tidlige handel.

Allergan, der er bedst kendt for skønhedsproduktet Botox, havde ligeledes en bedre toplinje i fjerde kvartal end ventet blandt analytikerne. Overskuddet per aktie landede på 3,90 dollar mod forventningen om 3,75 dollar per aktie.

Medicinalaktien begynder dog handelsdagen uændret.

Disney skuffer på toppen

Efter lukketid tirsdag kom der regnskab fra Walt Disney, der fortsat kæmper med sportskanalen ESPN. Sportskanalen var en af årsagerne, at omsætningen hos underholdningsgiganten skuffede.

Faldende seertal og reduceret reklameindtjening forårsagede et drop i omsætningen på 3 pct. til 14,8 mia. dollar i det forskudte første kvartal, der svarer til kalenderårets fjerde kvartal.

Analytikerne havde ventet en omsætning på 15,3 mia. dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

Resultatet eksklusive nogle elementer faldt til 1,55 dollar per aktie, hvilket dog lå et stykke over gennemsnitsestimatet på 1,49 dollar.

Disney-aktien stiger med 1,7 pct. i den tidlige handel.

Investeringsselskabet Moelis & Co bliver også løftet i den tidlige handel. Det er dog ikke på grund af et regnskab, men fordi selskabet er blevet valgt til at rådgive Saudi Aramco frem mod det saudiarabiske olieselskabs børsnotering, skriver CNN Money. Børsnoteringen af Saudi Aramco ventes at blive verdens største, og Moelis & Co stiger med 4,6 pct.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Usikkerhed skaber salgsboom for ældre skibe

Transportminister åbner for dansk flyafgift

Den amerikanske centralbank fastholder renten

Skal du have en firmabil? Så stiger din skat 3800 kr

Vismænd dropper analyse af dansk økonomi efter udflytning til Horsens: "Vi er gået lidt for meget på kompromis i de senere rapporter"

Analyse: Polack har en sidste chance i 2020

Nestlé sælger isforretning i USA: Vil skabe global leder i industrien

Markedet lukker: Genmab sank i rødt indeks

Vild kursudvikling på dansk aktie: Er steget 976 pct på syv måneder