Aktier: Underholdning løfter i småsurt USA-marked
Lidt bekymrede miner på Wall Street
Foto: Scanpix
Penge Af
Investorerne på de amerikanske aktiebørser begynder handelsdagen onsdag med at sende de store ledende indeks ned. Som inspiration har investorerne en række regnskaber, men ingen af den ligger til store stigninger.

S&P 500-indekset åbner med et fald på 0,3 pct. Og det samme gør de to øvrige toneangivende indeks, det tunge Dow Jones-indeks og Nasdaq 100-indekset.

Medie- og underholdningskoncernen Time Warner fremlagde før åbningen et regnskab for fjerde kvartal, der overraskede positivt med en indtjening per aktie på 1,25 dollar. Analytikerne havde ventet 1,19 dollar per aktie ifølge estimater fra Bloomberg News.

Også omsætningen slog forventningerne, og aktien får et lille løft på 0,4 pct. i den tidlige handel.

Allergan, der er bedst kendt for skønhedsproduktet Botox, havde ligeledes en bedre toplinje i fjerde kvartal end ventet blandt analytikerne. Overskuddet per aktie landede på 3,90 dollar mod forventningen om 3,75 dollar per aktie.

Medicinalaktien begynder dog handelsdagen uændret.

Disney skuffer på toppen

Efter lukketid tirsdag kom der regnskab fra Walt Disney, der fortsat kæmper med sportskanalen ESPN. Sportskanalen var en af årsagerne, at omsætningen hos underholdningsgiganten skuffede.

Faldende seertal og reduceret reklameindtjening forårsagede et drop i omsætningen på 3 pct. til 14,8 mia. dollar i det forskudte første kvartal, der svarer til kalenderårets fjerde kvartal.

Analytikerne havde ventet en omsætning på 15,3 mia. dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

Resultatet eksklusive nogle elementer faldt til 1,55 dollar per aktie, hvilket dog lå et stykke over gennemsnitsestimatet på 1,49 dollar.

Disney-aktien stiger med 1,7 pct. i den tidlige handel.

Investeringsselskabet Moelis & Co bliver også løftet i den tidlige handel. Det er dog ikke på grund af et regnskab, men fordi selskabet er blevet valgt til at rådgive Saudi Aramco frem mod det saudiarabiske olieselskabs børsnotering, skriver CNN Money. Børsnoteringen af Saudi Aramco ventes at blive verdens største, og Moelis & Co stiger med 4,6 pct.

/ritzau/FINANS

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSådan kan et sabbatår blive en vigtig karriere-investering

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Studie Center

Forsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Morgenbriefing: Offentlig forskning giver for dårlige resultater, erhvervslivet frygter strengere lånekrav

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Trump beder Højesteret forhindre udlevering af skattepapirer

Kraft Heinz sendt i dørken af Goldman Sachs

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari

Aktieluk i USA: S&P 500 igen i rekord - men holdt nede af Cisco og Apple

Kraft Heinz sendt i dørken af Goldman Sachs