Aktier: Storbank er lun på Vestas - fremgang i sigte
Foto: Scanpix/Henning Bagger
Penge Af
Vestas og Coloplast kan onsdag få hovedroller på det danske aktiemarked, der tegner til at ville åbne højere.

De amerikanske børser rettede sig således efter dansk børslukketid tirsdag, og dertil kommer, at de amerikanske aktiefutures stiger onsdag morgen. Sammenlagt mangler de danske handlere at tage højde for en stigning på 0,7 pct. fordelt med en stigning i S&P 500-indekset på 0,4 pct. efter dansk børslukketid samt en fremgang i S&P 500-futuren på 0,3 pct.

I Tyskland indikerer DAX-futuren en positiv åbning i størrelsesordenen 0,6 pct.

- Det ligner, at vi skal åbne en anelse højere. Vestas er blevet løftet af Barclays, og det tror jeg godt kan påvirke den aktie fra morgenstunden, siger aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

Han peger desuden på, at Apple sent tirsdag offentliggjorde regnskab, hvilket blev mødt med en kursstigning og kan medvirke til lidt positiv stemning fra morgenstunden.

Vestas' nye anbefaling hos Barclays er "overvægt" mod tidligere "ligevægt". Kursmålet er løftet til 650 kr. fra 510 kr. og indikerer dermed et markant positivt potentiale i forhold til slutkursen tirsdag på 481,60 kr.

Omkring middagstid vil aktiehandlerne rette blikket mod Coloplast, der gør status for første kvartal.

Ifølge et analytikerestimat fra Ritzau Estimates er det ventet, at Coloplast vil ramme en organisk vækst på 5,4 pct. i første kvartal, der tæller månederne fra oktober til og med december.

Derfor vil der være fokus på, om selskabet vil være i stand til at fastholde forventningerne til den organiske vækst på 7-8 pct. for hele 2016/17. Coloplast har dog selv varslet en lidt træg start.

- Vi ved, at det bliver et lidt dårligt regnskab, og Coloplast har selv sagt, at der vil være en midt-encifret organisk vækst på grund af amerikanske distributørers lagerjusteringer, siger analytiker ved ABG Sundal Collier Morten Larsen.

Aktien i Coloplast steg tirsdag med 0,2 pct. til 492,80 kr. op til regnskabet.

Branchefællen Ambu, der blandt andet gør sig inden for elektroder og medicinaludstyr, som bruges af narkoselæger, kan fra morgenstunden glæde sine aktionærer med en opjustering. Der ventes nu en organisk vækst på 9-11 pct. mod tidligere 8-10 pct. Forventningerne til de frie pengestrømme opjusteres til omkring 200 mio. kr. fra tidligere 175 mio. kr.

Ambu faldt tirsdag med 1,1 pct. til 294,50 kr.

Tilbage i C20 kunne Nets tirsdag eftermiddag melde om et mindre opkøb af de resterende 42,3 pct. af aktierne i norske Edigard, der er specialiseret i en distributionsplatform til digitalisering i banker og hos store selskaber. Prisen for de resterende aktier er 37 mio. kr.

Nets-aktien steg tirsdag 0,1 pct. til 121,50 kr.

SAS opretter desuden baser i Spanien og London og får et såkaldt air operators certificate i Irland (AOC). Dermed vil SAS kunne nedbringe sine lønomkostninger ved at have personalet ansat i England og Spanien. SAS faldt tirsdag 1,8 pct. til 11,20 kr.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan