Råvarer: Olie slutter 2016 med største årlige spring i flere år
Foto: Scanpix
Markeder Af
Olieprisen faldt ganske vist fredag, men det ændrer ikke ved, at den sorte råvare i løbet af 2016 har oplevet sit største årlige prishop siden 2009.

Mandag morgen er der ikke priser på olie, da der er lukket på en række af de finansielle nøglemarkeder. Men fredag skulle der 56,82 dollar til at købe en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, mod 56,85 dollar torsdag.

I forhold til den amerikanske WTI-olie skulle der fredag betales 53,72 dollar per tønde mod 53,77 dollar torsdag. I løbet af 2016 er prisen på WTI-olien steget 45 pct. ifølge Bloomberg News.

I løbet af 2017 kommer der til at være fortsat stor fokus på udviklingen i olieprisen, efter at aftalen om produktionsreduktioner i oliekartellet Opec er trådt i kraft med årsskiftet.

Spørgsmålet er, om aftalen vil blive overholdt, eller om det - som så mange gange før - viser sig umuligt at få alle til at rette ind uden at forsøge sig med at drage fordel af de højere priser, som aftalen forventes at materialisere sig i.

Blandt de andre råvarer skulle der for guld fredag lægges 1147,50 dollar per ounce, hvor der til sammenligning skulle betales 1150 dollar torsdag.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Efter afdækning: Aarhusianske webshopejere fortsætter med falske anmeldelser, stjålne videoer og høje førpriser

Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Ny højspændingsforbindelse vil gøre strømmen dyrere for danske virksomheder

Louise Campbell om ændringer i hendes designs: "Jeg tager det personligt"

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer