Aktier: Stille og rolig dag med WDH og Lundbeck i top
Arkiv: Lundbeck-forskeren Paulo Vital laver kemiske forsøg og arbejder med molekyler.
Foto: Scanpix/Asger Ladefoged
Penge Af
Fredag er ved middagstid en stille og roligt dag på aktiemarkedet i Danmark og egentlig også ude i Europa. Der er ikke de store bevægelser, og selskabsspecifikt er der heller ikke umiddelbart noget, der skulle kunne rykke ved det billede. William Demant-aktien springer i øjnene, da aktien stiger efter flere dage med fald.

- Det tror jeg ikke man skal lægge så meget i. Det er nok bare en reaktion på de seneste dages fald, siger senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

WDH stiger 1,3 pct. til 115,60 kr. efter at være faldet otte dage i streg fra 124 kr.

De danske eliteindeks - C20 Cap - stiger 0,2 pct. til 956,12 og klarer sig dermed lidt bedre end de andre europæiske aktiemarkeder, hvor der er indeksfald på typisk under 0,5 pct.

- Den fredelige tendens fra fredag, tror jeg vil fortsætte ind i næste uge, hvor der ikke er de store begivenheder planlagt, siger Martin Munk.

Sammen med WDH ligger også Lundbeck i toppen uden selskabsspecifikke nyheder. Lundbeck stiger 1,4 pct. til 267,50 kr.

- Det kan skyldes dollarmedvind, som vil gavne medicinalaktierne, vurderer Martin Munk.

Blandt de danske eliteaktier stiger Vestas med 0,4 pct. til 444,80 kr. Ifølge Jyllands-Posten overvejer vindmølleproducenten at få foden plantet solidt i Kina via opkøb af vindmøllefabrikken United Power.

Mærsk-aktierne falder fredag middag, og B-aktien koster 8960 kr., hvilket er 0,1 pct. lavere end torsdag.

Det brede rateindeks Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der dækker over spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en stribe destinationer verden over, er gået tilbage i denne uge. Det er nu tredje uge i træk, at indekset er i minus. Indekset falder med 1,3 pct., viser data fra Shanghai Shipping Exchange, der opgør indekset.

I indekset vejer de tunge ruter mellem Asien og Europa, hvor A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, er en dominerede spiller, 20 pct.

GENMAB I LILLE FALD

Genmab-aktien sætter sig 0,2 pct. til 1246 kr. Den tyske bank Berenberg mener, at selskabet kan se frem til store indtægter fra partneren Janssens salg af kræftmidlet Darzalex. Men aktiemarkedet har taget fuldt højde for støt stigende indtægter, og derfor indleder det tyske børshus Berenberg dækning af Genmab med den neutrale anbefaling "hold" og et kursmål på 1200 kr.

- Vi mener, at den nuværende aktiekurs værdisætter Darzalex' store potentiale fuldt ud som følge af de stærke data, der er kommet frem til nu, og vi ser øget risiko på nedsiden, når den første strøm af nye patienter tager af og salgsvæksten normaliserer sig, skriver Berenberg i et notat.

Genmabs øvrige pipeline har ikke for nærværende potentiale til at løfte interessen for aktien, vurderer Berenberg.

ÆNDREDE ANBEFALINGER

Uden for eliteindekset har Topdanmark, som stiger 1,3 pct. i 180,70 kr., fået sænket sin anbefaling af aktien af Goldman Sachs til "neutral" fra "køb" og skåret kursmålet til 185 kr. fra 200 kr. Det fremgår af Bloomberg News.

Dong Energy, der falder 2 pct. til 250,40 kr., har fået sænket sin anbefaling til "reducer" fra "køb" af HSBC, fremgår det ligeledes af Bloomberg News.

REGNSKABER FRA MINDRE SELSKABER

Inden markedsåbning kom regnskabet for tredje kvartal fra porebetonproducenten H+H. Aktien falder 2,8 pct. til 70 kr. Selskabet fastholdt sine forventninger til 2016 om en organisk vækst i omsætningen på 5-6 pct. i lokal valuta samt et driftsresultat før af- og nedskrivninger samt særlige poster (EBITDA) på 190-210 mio. kr.

Også SSBV-Rovsing, der stiger 3,3 pct. til 0,157 kr., har leveret tal for regnskabsårets første kvartal. Her fastholder selskabet forventningerne til helåret 2016/17 om en omsætning på 32-35 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 0-2 mio. kr.

Senere fredagen leverer byggevaregrossisten A&O Johansen tal for tredje kvartal. Aktien stiger 1,5 pct. til 2979 kr.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Andelsbolig eller ej? Her er fordele og faldgruber

Bank of England-vicechef åbner for rentehop hvis Brexit-aftale godkendes i London

Renault nedjusterer sine forventninger til årets resultat: Aktien falder 13 pct

Han købte bitcoin til 1 dollar: Bitcoin er fremtidens digitale guld - vi vil se nye højder

"Kommer Aramco på en international børs, vil aktien udgøre ca. 2 pct. af verdensindekset, derfor kan man ikke bare bandlyse Aramco"

Amerikanske banker på vej mod ny indtjeningsrekord - sådan navigerer de gennem de lave renter

Analyse: Boris Johnson gør det bedre end Theresa May. Men gør han det godt nok?

Boliglån kan redde banker fra nedjusteringer

Aktieåbning: FLS i modvind inden konkurrentregnskab i rødt marked