Panikstemningen aflyst: Amerikanske aktier svinger mod grønt efter Trumps sejr
Foto: Saul Loeb/Scanpix
Penge Af
Opdateret 16.10 Da Donald Trumps sejr over Hillary Clinton i ræset om præsidentposten i USA stod klart tidligt onsdag morgen dansk tid, reagerede Nasdaq Futures ved at falde 5 pct., og i Japan faldt Nikkei-indekset 5,36 pct.

Men siden da har markederne rettet sig. De amerikanske aktieindeks falder ikke nær så tungt som frygtet, og de tre eliteindeks er skiftevis i plus.

I skrivende stund falder S&P 500 0,1 pct., Dow Jones stiger 0,1 pct., mens Nasdaq falder 0,3 pct.

Før det stod klart, at Donald Trump ville løbe med titlen som USA's næste præsident, ventede analytikere og økonomer langt større aktiefald, hvis det skete.

Derfor er talen vigtig

Men Donald Trump formåede på magisk vis at berolige markedet med sin tale onsdag formiddag dansk tid, og dagen igennem har de amerikanske indeks ligget til fald på mellem 1 pct. og 1,5 pct.

 "Grunden til, at vi har haft så meget fokus på den tale, er den mekanisme, at han har sagt en masse cocky ting i valgkampen, og nu skal vi have det oversat," sagde Christian Lage, der er investeringsdirektør i PFA i forhold til talens betydning, da Børsen besøgte ham tidligere i dag.

"Han skal allerede nu spille det spil, at han skal ud og have venner for at få sin politik igennem. Så det store spørgsmål var, om han allerede nu kunne formå at være forsonende. Det kørte han benhårdt på i talen," konkluderede han.

En af de aktier, der står for skud efter valget af Donald Trump, er den amerikanske mediekoncern Time Warner, der stod til at falde 2,6 pct. op til markedets åbning.

Trump har under valgkampen kritiseret en planlagt fusion mellem telegiganten AT&T, som vil skabe en digital videoplatform, som skal kunne konkurrere med streamingtjenesten Netflix.

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Aktieluk i USA: S&P 500 igen i rekord - men holdt nede af Cisco og Apple

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Udflytning forringer vismænds klimaarbejde

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari

Powell: USA's økonomi er en stjerne - opsvinget vil fortsætte

Her er den bedste og værste bankapp ifølge brugerne

Fransk kommissærkandidat klarede skærene - Ungarns kandidat skal svare på flere spørgsmål