Panikstemningen aflyst: Amerikanske aktier svinger mod grønt efter Trumps sejr
Foto: Saul Loeb/Scanpix
Penge Af
Opdateret 16.10 Da Donald Trumps sejr over Hillary Clinton i ræset om præsidentposten i USA stod klart tidligt onsdag morgen dansk tid, reagerede Nasdaq Futures ved at falde 5 pct., og i Japan faldt Nikkei-indekset 5,36 pct.

Men siden da har markederne rettet sig. De amerikanske aktieindeks falder ikke nær så tungt som frygtet, og de tre eliteindeks er skiftevis i plus.

I skrivende stund falder S&P 500 0,1 pct., Dow Jones stiger 0,1 pct., mens Nasdaq falder 0,3 pct.

Før det stod klart, at Donald Trump ville løbe med titlen som USA's næste præsident, ventede analytikere og økonomer langt større aktiefald, hvis det skete.

Derfor er talen vigtig

Men Donald Trump formåede på magisk vis at berolige markedet med sin tale onsdag formiddag dansk tid, og dagen igennem har de amerikanske indeks ligget til fald på mellem 1 pct. og 1,5 pct.

 "Grunden til, at vi har haft så meget fokus på den tale, er den mekanisme, at han har sagt en masse cocky ting i valgkampen, og nu skal vi have det oversat," sagde Christian Lage, der er investeringsdirektør i PFA i forhold til talens betydning, da Børsen besøgte ham tidligere i dag.

"Han skal allerede nu spille det spil, at han skal ud og have venner for at få sin politik igennem. Så det store spørgsmål var, om han allerede nu kunne formå at være forsonende. Det kørte han benhårdt på i talen," konkluderede han.

En af de aktier, der står for skud efter valget af Donald Trump, er den amerikanske mediekoncern Time Warner, der stod til at falde 2,6 pct. op til markedets åbning.

Trump har under valgkampen kritiseret en planlagt fusion mellem telegiganten AT&T, som vil skabe en digital videoplatform, som skal kunne konkurrere med streamingtjenesten Netflix.

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier

Nu er moden blevet flink og rar