Aktier: Medicinalaktierne stiger i Trump-rødt europæisk marked
Foto: Behrouz Mehri/Scanpix
Penge Af
De europæiske aktiemarkeder ligger onsdag middag over en bred kam i rødt - omend ikke helt så grelt, som da markederne fra morgenstunden åbnede efter nyheden om, at republikanske Donald Trump overraskende bliver USA's næste præsident.

Aktier i medicinalbranchen er dog et positivt islæt, da Demokraterne under valgkampen var gået i clinch med høje priser på medicin i USA. Samlet stiger medicinalaktierne i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med 3,1 pct., mens selve indekset falder med 0,9 pct. Tidligere på dagen var Stoxx 600 nede med 2,4 pct.

Blandt de ti mest stigende aktier i indekset ligger blandt andet Novo Nordisk med en stigning på 5,6 pct., mens irsk-amerikanske Shire stiger 6,4 pct.

Langt de fleste øvrige brancheindeks falder til gengæld. Blandt enkeltaktierne går det værst for den spanske bank Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, der ifølge Bloomberg News gør en del forretninger i Mexico. Den mexicanske peso er stærkt svækket efter Trumps sejr, da han har fortalt, at han vil bygge en mur til Mexico og lagt op til ændringer i frihandelsaftaler. Bank-aktien falder med 9,5 pct.

Selv om markedet fortsat er præget af det overraskende amerikanske valgresultat, så mener porteføljemanager hos JPMorgan Stephen Macklow-Smith ikke, at Trump-sejren på mellemlang sigt vil få stor betydning for markederne:

"Folk vil gå tilbage til det grundlæggende: Genopretningen af økonomien fortsætter rundt omkring i verden, og Trump arver en amerikansk økonomi i ganske fin form. Over de næste tre til seks måneder vil folk igen få fokus på genopretningen af den økonomiske vækst og mulige forbedringer i virksomhedernes indtjening i Europa," siger han til Bloomberg News.

De britiske aktier i FTSE 100 falder 0,6 pct., mens franske CAC 40 ligger 1,4 pct. lavere. I Tyskland dykker DAX-indekset med 1,2 pct.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regeringen i opgør med spilbranche: "Det har udviklet sig alt for voldsomt med reklamerne"

Mens du sov: Manglende detaljer om handelsaftale dæmper aktier i Asien

Morgenbriefing: Spar Nord-chef kritiserer politikere for overregulering, økonomer mener regeringen bryder løfte om forsigtighed

Det sker i dag: Finansministeren præsenterer Økonomisk Redegørelse

USA forventer at fordoble eksport til Kina efter aftale

Aktier: Mangel på detaljer om handelsaftale lægger låg på markedet i Asien

Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem