Aktier: Røde markeder i Asien på udsigt til Trump-sejr
Foto: Scanpix / Toru Hanai
Markeder Af
Stemningen er trykket på de asiatiske børser ved udsigten til, at Republikanernes Donald Trump ser ud til at vinde præsidentvalget. Demokraternes Hillary Clinton var på forhånd udnævnt til aktiemarkedets favorit, da hun stod for forudsigelighed og status quo. Løber Trump med sejren, hvilket meget tyder på, er der omvendt frygt i aktiemarkedet for, at USA vil slå ind på en protektionistisk handelspolitik.

"Markedet er helt klart ikke forberedt på en sejr til Trump," siger Mark Matthews, analysechef hos Bank of Julius Baer, til Bloomberg News.

"Meget lig brexit har meningsmålingerne og spilletjenesternes hjemmesider inden valget vist, at der ikke ville komme en sejr til Trump," fortsætter han.

De største fald rammer i Tokyo, hvor Nikkei-indekset falder med 5,7 pct., og Topix-indekset ligger 5,1 pct. lavere. De amerikanske futures falder med 4,7 pct. efter en overgang at have ligget nede med 5 pct., der er det laveste tilladte udsving på en enkelt børsdag.

På de kinesiske børser er udviklingen lidt mere afdæmpet. Hang Seng-indekset i Hongkong ligger til et fald på 3,9 pct., og de fastlandskinesiske indeks, CSI 300 og Shanghai Composite, ligger nede med 0,8 pct. og 1 pct.

Imens ligger det australske ASX-200-indeks til et fald på 1,9 pct., Taiex-indekset i Taiwan ligger 2,9 pct. nede, og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, falder 3,3 pct. lavere.Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -5,7%
Topix -5,1%
Hongkongs Hang Seng -3,9%
China Shanghai Composite -1,0%
China CSI 300 -0,8%
Taiwan Taiex -2,9%
Sydkoreas Kospi -3,3%
Indiens BSE Sensex -3,8%
Singapores STI -2,0%
Sydney ASX 200 -1,9%
Indeksværdi kl. 6.30 dansk tid.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Dagen derpå: Finashuse sænker kursmål for Danske Bank efter regnskab

Iværksættere genbruger koncept og omsætter for 70 mio. kr.: "Det er ikke bare et lucky shot det her - vi har jo gjort det før"

Negativ rente tvinger Nordea og Danske Bank til at sadle om: "Det er en udfordring, som gode banker er i stand til tackle"

Midt i nyt ebola-udbrud: Bavarians vaccine bliver muligvis ikke taget i brug

Aktieanalysechef: "Det her er endnu et tegn på det førerskab som Ørsted har"

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde - foretrukket til havvindmøllepark i New York

Det sker i dag: Ørsted-konkurrent med regnskab

Dansk Erhverv: Færre nye selskaber skyldes IVS-død

Aktier: Renteindikationer fra Fed sender markederne markant op i Asien