Penge Af
Det tyder på, at den dårlige stemning på de europæiske aktiemarkeder smitter af på aktiehandlen på den anden side af Atlanten - omend der ikke er optræk til lige så stort mismod i den nye verden som i den gamle.

Forud for børsåbning på Wall Street ligger de toneangivende amerikanske indeks - S&P 500, Nasdaq, Dow Jones - til fald på knap 0,1 pct. målt på handlen med aktiefutures.

Den risikoappetit-forladte stemning strider samtidig mod traditionen for, at aktierne historisk plejer at stige i dagene op til et præsidentvalg, der denne gang står mellem Republikanernes Donald Trump og Demokraternes Hillary Clinton.

- Det amerikanske præsidentvalg er elefanten i rummet for markederne lige for tiden. I bedste fald vinder Hillary og arbejder sammen med en republikansk Kongres, mens værste fald er en fastlåst afstemning, siger Christian Gatticker, der er analytiker for Julius Baer Group, til Bloomberg News.

Futures pegede også entydigt mod en åbning med fald - omend begrænset - forud for fredagens vigtigste nøgletal i form af en lidt blandet beskæftigelsesrapport fra USA en time før amerikansk børsåbning ikke på.

Den viste, at beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 161.000 personer i oktober. Det var værre end ventet, idet der blandt økonomerne var forudset en stigning på 173.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News. Men samtidigt blev tilgangen måneden før revideret op med 35.000 job til 191.000 nye job.

Beskæftigelsen i den private sektor skuffede også med tilgang af 142.000 ansatte i måneden mod en ventet stigning på 170.000. Til gengæld faldt den samlede arbejdsløshed til 4,9 pct. fra 5 pct. Økonomerne havde her forudset dykket og estimerede netop en arbejdsløshed på 4,9 pct.

Markedet mener tilsyneladende ikke, at der dermed er ændret væsentligt i udsigterne til, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hæver den ledende amerikanske rente på sit næste møde i december.

Centralbanken valgte onsdag aften at udskyde en forhøjelse af renten til centralbankens næste møde i december - og dermed altså til efter afgørelsen af det amerikanske præsidentvalg.

Ifølge data indsamlet af Bloomberg indregnes der nu en sandsynlighed på 80 pct. for, at Federal Reserve foretager en rentehævning til december. Forud for beskæftigelsesrapporten lå den på 78 pct. En renteforhøjelse vil være den den anden i omkring ti år. Den første fandt sted i december sidste år.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse