Penge Af
Aktiemarkederne i USA har med mindre fald taget hul på en onsdag, hvor der udover en række regnskaber er fokus på nye meningsmålinger forud for næste uges præsidentvalg.

I forhold til valget, der står mellem Republikanernes kandidat, Donald Trump, og Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, ser førstnævnte ud til at hale ind på sidstnævnte.

En meningsmåling lavet for avisen Washington Post og tv-kanalen ABC, som blev offentliggjort tirsdag, viser, at 46 pct. af vælgerne foretrækker Trump, mens Clinton har en tilslutning på 45 pct.

De to præsidentkandidater ligger altså fortsat tæt i den sidste uge op til selve valgdagen, som er 8. november.

"Trump har ingen sammenhængende økonomisk agenda og læner sig mod øget protektionisme."

"Der er ingen tvivl om, at USA kalder på ændringer ligesom i 1980'erne, og selv om Trump er en forfærdelig kandidat, så har han større opbakning, end meningsmålingerne viser," siger analytiker Paul Wildman fra Avalon Capital i London til Bloomberg News.

Ved onsdagens markedsåbning falder S&P 500-indekset med 0,3 pct., Dow Jones-indekset går tilbage med 0,1 pct., mens Nasdaq-indekset vender ned med 0,2 pct. Det følger efter en mandag, hvor de tre indeks faldt mellem 0,6 og 0,7 pct.

Blandt virksomhederne er der onsdag fokus på eksempelvis kinesiske Alibaba, der er børsnoteret i USA, og som har overgået analytikernes forventninger til både top- og bundlinjen med regnskabet for tredje kvartal.

Omsætningen i Kinas største internethandels-koncern steg med 55 pct. til 34,3 mia. yuan i årets tredje kvartal sammenlignet med tilsvarende periode sidste år. Samtidig overgik omsætningen analytikernes forventninger, som ifølge Bloomberg News lød på 33,9 mia. yuan.

På bundlinjen blev det til en justeret indtjening per aktie på 5,26 yuan mod ventede 4,69 yuan per aktie. Ved onsdagens markedsåbning stiger Alibaba-aktien med 0,7 pct. til 101,89 dollar.

Også Time Warner har været på banen med sit regnskab for tredje kvartal, hvor mediegiganten leverede en gedigen overraskelse.

Den ordinære indtjening per aktie var på 1,83 dollar mod ventet 1,37 dollar ifølge estimater fra Bloomberg News. Overskuddet blev nået på baggrund af en omsætning, der endte på 7,17 mia. dollar mod ventet 6,97 mia. dollar.

Desuden har selskabet i forbindelse med regnskabet opjusteret sine forventninger til indtjeningen i 2016. Til trods for det sender investorerne Time Warner-aktien ned med 0,3 pct. til 87,97 dollar.

Senere onsdag kommer der også regnskaber fra det sociale medie Facebook og forsikringsgiganten American International Group.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerAsger Jorn-malerier: En unik investeringsmulighed i en usikker tid

Annoncørbetalt
indhold af Secher Fine Art & Design

Forsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang