Aktier: Mærsk og Novo kan tage fokus i C20-comeback
Penge Af
Efter en sløj start på ugen for det danske aktiemarked kan der være lagt op til bedre takter onsdag, hvor investorerne vil have fokus på taler fra en række chefer i den amerikanske centralbank og møde i Algeriet blandt de store olienationer.

Tirsdag steg det amerikanske aktiemarked - målt på S&P 500-indekset - med omkring 0,6 pct. efter dansk børslukketid, men efterfølgende peger futures ned med 0,1 pct. onsdag morgen. C20 Cap-indekset faldt tirsdag 1 pct. til indeks 1011,44.

Investorerne var tirsdag aften i godt humør, da den amerikanske forbrugertillid nåede det højeste niveau siden før finanskrisen.

Den udvikling kan dog få betydning for, hvornår landets centralbank strammer pengepolitikken, og det vil også være et fokuspunkt onsdag.

- Der er taler fra en lang række lokalchefer fra den amerikanske centralbank, og det vil markedet forsøge at analysere oven på tirsdagens pæne tal for forbrugertilliden.

- Det er ikke sikkert, at der kommer så meget konkret ud af det, men det vil blive fulgt tæt af investorerne, siger Lars Skovgaard Andersen, der er senioraktierådgiver i Danske Bank.

Blandt talerne er også chefen for hele butikken, Janet Yellen, der onsdag skal tale om finansiel regulering i Repræsentanternes Hus. Selv om den dagsordenen ikke umiddelbart indikerer nyheder omkring centralbankens linje, kan det ikke udelukkes.

- Der vil givetvis blive spurgt ind til pengepolitikken. Det har man i hvert fald set før, og det kan få indflydelse på markederne, siger Lars Skovgaard Andersen.

OPEC-MØDE IGEN I FOKUS

Derudover vil investorerne holde øje med nyt fra Algeriet, hvor de store olienationer - Opec-landene - holder officielt møde i denne uge. Landene forsøger at forhandle en aftale om begrænse produktionen med henblik på at få oliepriserne op.

- Der kommer en masse støj dernede fra, hvor landene vil forsøge at lave en aftale, men vi vurderer ikke, at der kommer en løsning i denne omgang, siger Lars Skovgaard Andersen.

Blandt de danske aktier kan der igen komme fokus på Novo-aktien, som den seneste tid har været under pres. Tirsdag skrev Børsen, at selskabet formentlig først vil se vækstrater på 10 pct. igen i 2019, og aktien faldt 2,5 pct. til 288,70 kr. - det laveste niveau siden februar 2015.

- Udlandet har solgt de sidste mange dage, og i går faldt aktien, selv om medicinalsektoren i Europa faktisk havde en god dag. Der kan måske være investorer, som ikke var alt for glade for de meldinger, Novo var ude med tirsdag. Der er i hvert fald negativ stemning omkring aktien i øjeblikket, siger Lars Skovgaard Andersen.

MÆRSK-CHEF SMUTTER

Fokus kan der også komme på A.P. Møller-Mærsk, som i sidste uge løftede sløret for sin fremtidige struktur. Fem forretningsdivisioner bliver til to, og en række chefer stopper i koncernen.

Den liste er blevet en person længere, da Hanne B. Sørensen stopper som topchef for logistikbenet Damco og giver roret videre til Klaus Rud Sejling, som har haft en ledende stilling i Maersk Line.

Den nye struktur har også betydet, at kreditvurderingsbureauet Moody's overvejer at sænke Mærsks kreditvurdering. Mærsk-aktien lukkede tirsdag i 9535 kr. Aktien er faldet knap 4 pct., siden den nye struktur blev offentliggjort i sidste uge.

I en anden sektor er der nyt omkring Vestas, da formand Bert Nordberg over for Finans har gjort det klart, at han gerne ser en industriel spiller købe en større aktiepost i vindmøllegiganten. Vestas-aktien faldt tirsdag 1,4 pct. til 540 kr.

Blandt de mindre selskaber kan der muligvis være medvind til Parken Sport & Entertainment.

Selskabets fodboldklub, FC København, vandt tirsdag aften 4-0 over belgiske Club Brugge i den lukrative Champions League-turnering og er dermed et skridt nærmere videre avancement. Aktien lukkede tirsdag i 77,50 kr. efter en stigning på 1,3 pct.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse