USA: Facebook og Yahoo i rødt på sur fredag
Foto: Scanpix
Penge Af
Det har været en fin uge for de amerikanske aktier, men fredagen ser ud til at byde på et indledende fald på Wall Street, ikke mindst for tre kendte internetaktier.

Det toneangivende S&P 500-indeks står til at falde 0,1 pct. ved børsstart fredag ifølge handlen med futures, efter at de foregående fire dage har budt på en fremgang på knap 2 pct. Også Dow Jones- og Nasdaq-indeksene indikeres at åbne med røde tal.

Wall Street har dog fortsat udsigt til sin bedste uge siden juli, skriver Bloomberg News. Men at klappe hesten fredag virker som en god idé på grund af den lurende usikkerhed, udtaler analysechef Christoph Riniker fra Julius Bär til samme nyhedsbureau.

Blandt enkeltaktierne står Facebook til at falde 2,4 pct., efter at det sociale netværk har måttet gå ud med en pinlig undskyldning: Selskabet har overvurderet, hvor meget tid, dets brugere ser videoreklamer, i "enormt" omfang.

En anden internetaktie, Yahoo, har også røde ører, efter at hackere har fået adgang til data fra mindst 500 mio. brugerkonti. Det ser ud til at koste 1,7 pct. på kursen for selskabet.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse