Brasilianske investorer gik glip af vilde kurshop på hjemmebørsen
Udsigten til, at den nu suspenderede præsident Dilma Rousseff kan falde i en rigsretssag og dermed lade en ny regering komme til, har fået børsen i Sao Paulo kraftigt op.
Foto: Scanpix
Penge Af
Brasilianske investeringsfonde med aktier overså i stor stil den iøjefaldende stigning, som aktiemarkedet i Sao Paulo har haft de seneste måneder.

Det ledende Ibovespa-indeks er steget 35 pct. siden nytår og faktisk over 50 pct. siden bunden i januar. Flere råvareaktier er mere end fordoblet i år, men mange investeringsforeninger har tilsyneladende ikke turdet satse på dem, for ifølge Bloomberg har færre end hver femte investeringsforening formået at slå indekset.

Mens lokale investorer således gik glip af en væsentlig aktieoptur, så har udenlandske investorer scoret små 30 mia. kr. på opturen, som er udløst af udsigten til at en rigsretssag mod den nu suspenderede præsident Dilma Rousseff vil bane vej for en ny regering, der kan får styr på budgettet genoplive økonomien.

Nu er de brasilianske fonde så i gang med at købe de lokale aktier, mens mange udlændinge er i færd med at trække sig ud, og det kan holde liv i stigningerne en stund endnu, vurderer nogle analytikere.

Ifølge Bloomberg viser tallene, at der står private brasilianske investorer bag 20 pct. af handlerne i øjeblikket. Det er det højeste tal i to år.

"De skynder sig at købe. Kunderne er begyndt at bede om deres andel i stigningerne," siger Guilherme Affonso Ferreira, partner i Teorema Investimentos, til Bloomberg.

Han mener at landets altfortærende politiske krise har skygget for de lokale investorernes lyst til aktier, men det er uklart, om der stadig er tid til at være med på opturen, hvis man melder sig nu. 


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Gevinst på 50 mia hvis folk i job arbejder mere

Asien: Bløde meldinger fra Fed sender markederne i grønt

Morgenbriefing: Traditionelt TV i frit fald, store it-firmaer taber omsætning til det offentlige

Fed fastholder rente - men der er delte meninger om resten af 2019

Morten Østergaard: Man løber ikke om hjørner med os

Analytikere forventer snarlige rentenedsættelser efter nyt fra Fed

Bavarian Nordic påbegynder fase 3-forsøg med frysetørret koppevaccine

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"