Brasilianske investorer gik glip af vilde kurshop på hjemmebørsen
Udsigten til, at den nu suspenderede præsident Dilma Rousseff kan falde i en rigsretssag og dermed lade en ny regering komme til, har fået børsen i Sao Paulo kraftigt op.
Foto: Scanpix
Penge Af
Brasilianske investeringsfonde med aktier overså i stor stil den iøjefaldende stigning, som aktiemarkedet i Sao Paulo har haft de seneste måneder.

Det ledende Ibovespa-indeks er steget 35 pct. siden nytår og faktisk over 50 pct. siden bunden i januar. Flere råvareaktier er mere end fordoblet i år, men mange investeringsforeninger har tilsyneladende ikke turdet satse på dem, for ifølge Bloomberg har færre end hver femte investeringsforening formået at slå indekset.

Mens lokale investorer således gik glip af en væsentlig aktieoptur, så har udenlandske investorer scoret små 30 mia. kr. på opturen, som er udløst af udsigten til at en rigsretssag mod den nu suspenderede præsident Dilma Rousseff vil bane vej for en ny regering, der kan får styr på budgettet genoplive økonomien.

Nu er de brasilianske fonde så i gang med at købe de lokale aktier, mens mange udlændinge er i færd med at trække sig ud, og det kan holde liv i stigningerne en stund endnu, vurderer nogle analytikere.

Ifølge Bloomberg viser tallene, at der står private brasilianske investorer bag 20 pct. af handlerne i øjeblikket. Det er det højeste tal i to år.

"De skynder sig at købe. Kunderne er begyndt at bede om deres andel i stigningerne," siger Guilherme Affonso Ferreira, partner i Teorema Investimentos, til Bloomberg.

Han mener at landets altfortærende politiske krise har skygget for de lokale investorernes lyst til aktier, men det er uklart, om der stadig er tid til at være med på opturen, hvis man melder sig nu. 

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Løber vi aldrig tør for energi? Altså aldrig, aldrig?

Pape ærgrer sig over melding fra Ellemann: "Det er jo den endegyldige kapitulation til det socialdemokratiske velfærdssamfund"

Niels Thygesen tror ikke på krisesnak: Alting peger mod højere vækst i Europa næste år

Efter afdækning: Aarhusianske webshopejere fortsætter med falske anmeldelser, stjålne videoer og høje førpriser

Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Ugen der kommer: Demant med status efter stort hackerangreb

Efterårets farver forfører i Upstate New York

Ellemann afviser kritik af uklar formandstale

Til middag hos Karen Blixen