Sydbank: Opblussede Runevad-rygter kan presse Vestas-aktien
Anders Runevad, topchef i Vestas.
Foto: Scanpix
Penge Af
Ericsson har mandag sagt farvel til topchefen, og det kan trække tråde til Vestas, hvor topchef Anders Runevad tidligere på året var rygtet som en af kandidaterne til at tage over hos den svenske netværkskoncern.

Selv om det endnu er ren spekulation, så kan det godt give Vestas-aktionærerne nervøse trækninger, at der måske kommer kul på rygterne endnu gang.

Det vurderer Jacob Pedersen, der er Vestas-analytiker i Sydbank, efter at Ericsson har sagt farvel til topchef Hans Vestberg og nu starter jagten på en afløser.

"Det vil være negativt for Vestas og Vestas-aktien, hvis Anders Runevad forlader selskabet. Han har personificeret den "turnaround", som selskabet har været igennem, hvor man har forbedret pengestrømme, indtjening og ordreindgang over de seneste år," siger Jacob Pedersen.

Det var svenske Dagens Industri, der tilbage i maj nævnte Anders Runevad som en af fem kandidater til at tage over hos Ericsson.

"I og med at der er ryk i hele den her historie, så vil det alt andet lige påvirke Vestas. Nu er vi gået fra, at Ericsson måske skal have ny topchef, til at de rent faktisk skal have en ny," siger Jacob Pedersen.

Vestas' topchef har, inden han blev ansat hos vindmølleproducenten for tre år siden, været omkring 30 år hos det svenske selskab.

"Anders Runevad har tidligere været mange år i Ericsson, og mon ikke at det vil være lige så svært at for en svensker at sige nej til et job i Ericsson, som det vil være for en dansker at sige nej til Mærsk," siger Jacob Pedersen.

Kortsigtet effekt

Skulle det ende med et farvel til Anders Runevad, vil det ifølge Jacob Pedersen påvirke Vestas-aktien negativt på den korte bane.

"Det ville dog formentlig være en kortvarig negativ historie. Man skal samtidig huske, at formand Bert Nordberg, som ansatte Runevad, stadig sidder i bestyrelsen. Samtidig vil den øvrige topledelse, der begynder at have fået mere anciennitet, fortsat være uændret, så der er fortsat dygtige folk i Vestas," siger han.

Vestas-aktien falder mandag morgen 0,2 pct. til 457,10 kr., mens der omvendt er noget større bevægelse i Ericsson-aktien, som stiger omkring 5 pct.

Hans Vestberg fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning og erstattes midlertidigt af finansdirektør Jan Frykhammar.

Bestyrelsesformand Leif Johansson roser den afgående direktør for at have ledet Ericsson gennem en svær periode præget af store ændringer i virksomheden og i branchen.

"Imidlertid har bestyrelsen i det nuværende miljø, og i forbindelse med at virksomheden accelererer sin strategieksekvering, besluttet, at tiden er rigtig for at få en ny leder til at stå for næste fase i Ericssons udvikling," siger Leif Johansson i en meddelelse.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Dagen derpå: Finashuse sænker kursmål for Danske Bank efter regnskab

Iværksættere genbruger koncept og omsætter for 70 mio. kr.: "Det er ikke bare et lucky shot det her - vi har jo gjort det før"

Negativ rente tvinger Nordea og Danske Bank til at sadle om: "Det er en udfordring, som gode banker er i stand til tackle"

Midt i nyt ebola-udbrud: Bavarians vaccine bliver muligvis ikke taget i brug

Aktieanalysechef: "Det her er endnu et tegn på det førerskab som Ørsted har"

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde - foretrukket til havvindmøllepark i New York

Det sker i dag: Ørsted-konkurrent med regnskab

Dansk Erhverv: Færre nye selskaber skyldes IVS-død

Aktier: Renteindikationer fra Fed sender markederne markant op i Asien