Aktier: Stigninger i sigte i USA på dag med mange nyheder
Markeder Af
Det tyder på, at de amerikanske aktier vil lægge ud med stigninger, når børserne på den anden side af Atlanten åbner fredag.

Futures for de tre store indeks ligger kort før åbningen med en stigning på 0,1 pct. i Dow Jones og et lille hop for S&P 500 og Nasdaq-indekset på 0,2 pct.

Dermed tyder det på, at stemningen er vendt, efter at de amerikanske værdipapirer lukkede iklædt rødt torsdag. S&P 500-indekset faldt 0,4 pct. til 2165,17, Dow Jones faldt ligeledes 0,4 pct., mens det teknologidominerede indeks Nasdaq faldt 3 pct. til indeks 5073,90. Aktierne faldt dermed fra rekordniveauet, efter at en række regnskaber skuffede.

- Vi har haft en stor fremgang i globale aktier i næsten en måned, og det har accelereret gennem regnskabssæsonen. Det er nu tid til at fordøje de stigninger. I næste uge kommer der flere regnskaber, og alle ser frem mod det. Overordnet har det været en anstændig regnskabssæson indtil videre, siger Christian Gattiker fra Julius Baer Group til Bloomberg News.

På selskabssiden er der forud for børsåbningen offentliggjort flere regnskaber. General Electric kom bedre end ventet ud af årets andet kvartal, hvor den amerikanske industrikoncerns justerede overskud per aktie steg til 0,51 dollar i kvartalet.

Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet en indtjening på 0,46 dollar per aktie. I formarkedet falder GE-aktien dog med 2,8 pct.

Det amerikanske konglomerat Honeywell, der producerer alt fra forbrugsvarer til ingeniørløsninger og luftfartsprodukter, kom også pænt ud af andet kvartal, hvor bundlinjen overgik forventningerne i markedet.

Honeywell hentede en indtjening per aktie på 1,66 dollar i andet kvartal, mens analytikerne havde ventet et resultat på 1,64 dollar, viser estimater indsamlet af Bloomberg News. Forud for børsåbningen falder denne aktie også 2,7 pct.

For hele 2016 venter Honeywell desuden nu en indtjening per aktie på 6,60-6,70 dollar mod den tidligere forventning om en indtjening på 6,55-6,70 dollar per aktie.

Chipproducenten Advanced Micro Devices stiger omvendt 10,5 pct. i formarkedet, efter at selskabet har fremlagt et regnskab, der viste omsætningsvækst for første gang siden 2014.

Kaffekæden Starbucks er også kommet i søgelyset fredag. Salget af kaffe og andre at butikskædens produkter er ikke steget så meget, som analytikerne havde forventet, og det skuffer markedet, der sender aktien ned med 1,4 pct.

Den sammenlignelige salgsvækst i tredje kvartal landede på 4 pct. mod de 5,6 pct., som konsensus blandt analytikerne lød på, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Kort før åbningen meddelte en kilde med kendskab til forløbet ifølge Bloomberg News, at telekoncernen Verizon er tæt på at indgå en aftale om at købe Yahoo, skriver mediet.

De to selskaber holder en-til-en-samtaler. En aftale er dog ikke færdigbehandlet, og derfor kan Verizon risikere at gå tomhændet hjem, fortæller kilderne. Verizon-aktien falder i formarkedet 0,4 pct. umiddelbart efter meddelelsen, mens Yahoo-aktien stiger 1 pct.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse