Aktier: Britiske aktier er nu tilbage på niveauet før brexit
Foto: Scanpix
Penge Af
Med terrorramte Tyrkiet som en af få undtagelser steg aktierne bredt på tværs af hele Europa tirsdag. Stoxx Europa 600 åbnede højere og udbyggede stigningerne stille og roligt i løbet af dagen for at lukke i et solidt plus på 2,9 pct.

Af indeksets 19 sektorer var det kun indekset for bilaktierne, der lukkede i minus. Råvareselskaberne og selskaber inden for olie- og gasindustrien var derimod de mest stigende sektorer med stigninger på over 4 pct., men også selskaber inden for telekommunikation var særligt efterspurgt af investorerne.

 I London endte FTSE 100-indekset 3,2 pct. højere, efter at indekset i minutterne før lukketid kortvarigt krydsede over det niveau, som indekset lukkede i før afstemningsresultatet om udtræden fra EU.

Selv et britisk EU-exit er ikke sikkert


"Vi er stadig i turbulente vande, fordi ingen ved, hvad der kommer til at ske, men selv et britisk EU-exit ser ikke ud til at være sikkert i øjeblikket," siger aktiestrateg Heinz-Gerd Sonnenschein fra Postbank til Bloomberg News.

På børsen i London var der generelt store stigninger i de minerelaterede aktier, såsom Fresnillo og Anglo American, der steg henholdsvis 9,3 og 7,2 pct.

Aktier inden for rejse- og fritid klarede sig også hæderligt gennem dagen til trods for terroraktionen i lufthavnen i Istanbul, hvilket ofte er noget, der lægger en dæmper på rejselysten. Det tyrkiske marked endte dog i et lille fald, og særligt Turkish Airlines-lufthavnsoperatøren TAV Holding var ramt med et fald på 6,5 pct.

Den britisk rejsekoncern TUI faldt desuden 3,7 pct. til 845,5 pence og er siden den britiske afstemning i sidste uge dermed faldet 19 pct.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  USA/aktier: Fremgang fredag sikrede et plus på 2,5 pct for hele ugen

  Så skete det: Trump underskriver finanslov og erklærer nødretstilstand

  Ugen der kommer: Hvad skal Mærsk leve af i fremtiden?

  Medie: Facebook risikerer milliardbøde efter krænkelser af privatliv

  Bravida i rekord - danske entreprenører skal stå tidligt op for at følge med de udenlandske

  Fredagens aktier: DSV kravlede op på Panalpina-nyt i grønt marked

  USA/middag: Aktier løftes af opmuntrenede handelsnyt

  Danske Bank har valgt advokatfirma til sag i USA