Aktier: Britiske aktier er nu tilbage på niveauet før brexit
Foto: Scanpix
Penge Af
Med terrorramte Tyrkiet som en af få undtagelser steg aktierne bredt på tværs af hele Europa tirsdag. Stoxx Europa 600 åbnede højere og udbyggede stigningerne stille og roligt i løbet af dagen for at lukke i et solidt plus på 2,9 pct.

Af indeksets 19 sektorer var det kun indekset for bilaktierne, der lukkede i minus. Råvareselskaberne og selskaber inden for olie- og gasindustrien var derimod de mest stigende sektorer med stigninger på over 4 pct., men også selskaber inden for telekommunikation var særligt efterspurgt af investorerne.

 I London endte FTSE 100-indekset 3,2 pct. højere, efter at indekset i minutterne før lukketid kortvarigt krydsede over det niveau, som indekset lukkede i før afstemningsresultatet om udtræden fra EU.

Selv et britisk EU-exit er ikke sikkert


"Vi er stadig i turbulente vande, fordi ingen ved, hvad der kommer til at ske, men selv et britisk EU-exit ser ikke ud til at være sikkert i øjeblikket," siger aktiestrateg Heinz-Gerd Sonnenschein fra Postbank til Bloomberg News.

På børsen i London var der generelt store stigninger i de minerelaterede aktier, såsom Fresnillo og Anglo American, der steg henholdsvis 9,3 og 7,2 pct.

Aktier inden for rejse- og fritid klarede sig også hæderligt gennem dagen til trods for terroraktionen i lufthavnen i Istanbul, hvilket ofte er noget, der lægger en dæmper på rejselysten. Det tyrkiske marked endte dog i et lille fald, og særligt Turkish Airlines-lufthavnsoperatøren TAV Holding var ramt med et fald på 6,5 pct.

Den britisk rejsekoncern TUI faldt desuden 3,7 pct. til 845,5 pence og er siden den britiske afstemning i sidste uge dermed faldet 19 pct.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Amerikansk indkøber stikker kæp i Kåre Schultz' vækstplan

Danske Bank får igen hugget af kursmål: Barclays barberer 35 pct af

Han er formand for Ilse Jacobsen: Hvor blev meningsfuldheden af, Morten Albæk?

Overblik: Danske analytikere elsker Novo Nordisk-aktien

Danske pensionskasser om australsk samarbejdspartners rolle i skattefidus: Det er nyt for os

Kopenhagen Fur-boss skifter til Løgismose Meyers: Pelskæmpe henter ny topchef internt

Kunstanmeldelse: Der er malet med store armbevægelser på Aros

Har Skoemagerkroen Midtsjællands bedste smørrebrød?

Præsident Donald Trump vil stoppe Kinas ret til at sende varer til USA med ekstrem lav porto