Penge Af
Danske aktier åbner ugen efter brexit med et fald på over 1 pct. for C20 Cap.

Det går igen hårdt ud over Nordea, som falder omkring 4 pct., og med i bunden er Vestas og Mærsk. 

Mandagens udviklingen kommer efter en fredag, hvor danske aktier umiddelbart faldt som sten, efter briterne til markedernes overraskelse havde stemt for at forlade EU.

C20 Cap var nede med 10 pct. i fredagens første handler, men hen over dagen blev noget af det voldsomme styrt indhentet, og indekset lukkede med et fald på godt 4 pct. Langt værre gik de på de sydeuropæiske børser, ikke mindst for bankaktierne. 

Masser af danske privatinvestorer så deres snit til at gøre en god handel, og handelsplatformen Nordnet havde rekordmange handler i løbet af fredag.

Bortset fra de allerførste handelsminutter var Nordnetkunderne samlet set nettokøbere af danske aktier med Pandora, Danske Bank og Vestas som de mest populære papirer. 

Nu har investorerne haft en weekend til at puste ud og overveje situationen, og i Sverige og Finland skal investorerne tage stilling til hele brexit-komplekset, for børserne i de to lande var lukket fredag på grund af midsommerfejring.

De to børser åbner mandag i fald på 6-7 pct. 
 
Nordea forudser mere politisk betinget markedsuro mens investorerne venter på reaktioner fra EU-systemet på hvilken retning det hele skal bevæge sig. 

"Vi forventer investorerne vil slikke sårene i dag, om end der nok går lidt tid inden Breixt'et er skubbet i baggrunden, og der er derfor lagt op til en svag start på ugen," siger seniorstrateg Tine Choi, Nordea, i en markedskommentar. 

Også investeringsbanken Carnegie tror uroen vil fortsætte og dæmpe væksten.

"Uro fortsætter, EU falder ikke sammen, men Brexit øger søgningen mod Fjernøsten og Emerging Markets. Ingen kan forudse hvad de politiske og økonomiske konsekvenser af Brexit bliver, vi er ude i totalt ukendt farvand," skriver Carnegies chefstrateg Henrik Drusebjerg i sin morgenkommentar. 

Han forudser, at øget politisk og økonomisk usikkerhed skal betales med højere risikopræmier på aktier og kredit. 

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


MT Højgaard på skrump går efter langt højere overskud

Hans Engell: Formandsstolen begynder at ryste under Josephine Fock

Prisen er stukket af, men den luftkølede Porsche 911 er altså også en heftig herre

Skønhedsredaktøren anbefaler: Ægte forkælelse er fred og ro

Kom i nærkontakt med Tobagos vildt velbevarede natur

Kinas præsident om udbrud af coronavirua: Vores lands største sundhedskrise nogensinde

Efter stort nedbrud: Nordea-kunder kan igen begynde at bruge netbank

Sådan får du friværdien i spil som pensionist: "Det er typisk mange penge, der ligger i fast ejendom, når man nærmer sig pensionsalderen"