Penge Af
Danske aktier åbner ugen efter brexit med et fald på over 1 pct. for C20 Cap.

Det går igen hårdt ud over Nordea, som falder omkring 4 pct., og med i bunden er Vestas og Mærsk. 

Mandagens udviklingen kommer efter en fredag, hvor danske aktier umiddelbart faldt som sten, efter briterne til markedernes overraskelse havde stemt for at forlade EU.

C20 Cap var nede med 10 pct. i fredagens første handler, men hen over dagen blev noget af det voldsomme styrt indhentet, og indekset lukkede med et fald på godt 4 pct. Langt værre gik de på de sydeuropæiske børser, ikke mindst for bankaktierne. 

Masser af danske privatinvestorer så deres snit til at gøre en god handel, og handelsplatformen Nordnet havde rekordmange handler i løbet af fredag.

Bortset fra de allerførste handelsminutter var Nordnetkunderne samlet set nettokøbere af danske aktier med Pandora, Danske Bank og Vestas som de mest populære papirer. 

Nu har investorerne haft en weekend til at puste ud og overveje situationen, og i Sverige og Finland skal investorerne tage stilling til hele brexit-komplekset, for børserne i de to lande var lukket fredag på grund af midsommerfejring.

De to børser åbner mandag i fald på 6-7 pct. 
 
Nordea forudser mere politisk betinget markedsuro mens investorerne venter på reaktioner fra EU-systemet på hvilken retning det hele skal bevæge sig. 

"Vi forventer investorerne vil slikke sårene i dag, om end der nok går lidt tid inden Breixt'et er skubbet i baggrunden, og der er derfor lagt op til en svag start på ugen," siger seniorstrateg Tine Choi, Nordea, i en markedskommentar. 

Også investeringsbanken Carnegie tror uroen vil fortsætte og dæmpe væksten.

"Uro fortsætter, EU falder ikke sammen, men Brexit øger søgningen mod Fjernøsten og Emerging Markets. Ingen kan forudse hvad de politiske og økonomiske konsekvenser af Brexit bliver, vi er ude i totalt ukendt farvand," skriver Carnegies chefstrateg Henrik Drusebjerg i sin morgenkommentar. 

Han forudser, at øget politisk og økonomisk usikkerhed skal betales med højere risikopræmier på aktier og kredit. 
NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


OECD med valgønske, som ikke er på programmet hos de to kandidater til statsministerposten: Skattelettelser

Chefstrateg efter dystre udsigter fra OECD: Der kommer en aktiekorrektion - vær klar til at købe op

Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Mærsk taber terræn til Kina i havnesektor

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september

Politiet har ikke bare ransaget Thomas Borgens hjem - men også hans computere, mobiltelefoner og tablets

Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde