Penge Af
Genmab var mandagen igennem at finde aller forrest i feltet af eliteaktier, hvor biotekaktien sprintede fra de resterende eliteaktier og i overført betydning kunne iføre sig den grønne pointtrøje. Genmab-aktien satte samtidig kursrekord for tiende handelsdag i træk.

Mandag endte C20 Cap-indekset samlet 0,1 pct. højere i 1025,81 efter at have indledt dagen med et lille fald for siden at bevæge sig op i positivt terræn og altså at slutte dagen med et lille løft.

Dermed gik C20 mod strømmen i Europa, hvor de toneangivende indeks ved dansk børslukketid lå til små fald.

"Genmab er måske en af forklaringerne på, at Danmark ligger godt. Genmab er et selskab, der efterhånden vægter tungere og tunger i det danske marked," siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til Ritzau Finans.

Genmab sætter rekord på rekord

Genmab-aktiens kurs fortsatte mandag med at spurte frem, efter at biotekselskabet i sidste uge offentliggjorde gode resultater i et studie med kræftmidlet Darzalex.

Resultaterne har fået Danske Bank til at løfte kursmålet for aktien til 1300 kr. fra 1145 kr., samtidig med at banken fastholder sin købsanbefaling.

Darzalex har allerede vist stærke data i de to fase 3-studier Pollux og Castor. Desuden nærmer datoen for en kræftkonference i USA, der afholdes fra 3. til 7. juni, sig. Og her ventes der at komme yderligere fokus på Pullux-studiet.

Mandag kunne biotekselskabet desuden glæde sig over, at det har opnået en betinget godkendelse til at sælge Darzalex på det europæiske marked, idet EU-Kommissionen har givet midlet markedsføringstilladelse.

"Alle nyheder omkring Genmab på det senest har været positive. Og det smitter selvfølgelig af på aktien," siger Mads Zink.

Genmab-aktien spurtede mandag 6,6 pct. frem til 1205,00 kr.

Vestas-rivaler med fremgang

Der var konkurrentnyt til Vestas, samtidig med at vindmølleproducenten vil være i fokus i denne uge, hvor der bliver afholdt en stor vindkonference i USA.

Allerede mandag morgen havde investorerne dog nyt fra vindmøllefronten at forholde sig til, idet Vestas' tyske konkurrent Nordex kom med regnskab for første kvartal.

Nordex har løftet driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger (EBITDA) med 57 pct. til 59,1 mio. euro, mens omsætningen steg knap 30 pct. til 637 mio. euro.

En anden konkurrent - Siemens Wind Power - vandt samtidig en ordre på levering 84 vindmøller på samlet 588 megawatt til havmølleparken Beatrice i Skotland.

Vestas-aktien faldt 0,7 pct. til 439,90 kr.

Bavarian opnår positive resultater

Blandt sidepapirerne opnåede Bavarian Nordic positive resultater for sin vaccine mod RS-virus i et fase 1-forsøg, meddelte selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Vaccinen, der er et middel mod en virus i luftvejene, fremkaldte ingen uventede eller alvorlige bivirkninger hos patienterne, viste studiet.

Bavarian-aktien steg med 5,9 pct. til 262,50 kr.

Arkil med tab af kontrakt

Banedanmark ophævede kontrakten med konsortiet Strukton Rail om sporombygningsarbejde på Østfyn efter problemerne med togdriften i Kristi himmelfarts- og pinseferien.

Og det var skidt for entreprenørselskabet Arkil, der gennem konsortiet Strukton-Arkil har udført arbejdet for Strukton Rail. Arkil har 50 pct. andel i det samarbejde, og den tabte kontrakt ventes at påvirke selskabets forventninger til omsætning og resultat negativt. Arkils andel af kontraktsummen, der tabes, er 130-140 mio. kr.

Arkil-aktien dalede med 6,6 pct. til 1018,00 kr.

Mols-Liniens nye ruter anfægtet

Mols-Linien meddelte mandag, at rederiet har mødt juridisk modstand omkring de to bornholmske færgeruter, som rederiet vandt tidligere i maj.

Kontrakten blev vundet for snuden af rederiet Færgen, der i mellemtiden har valgt at klage over tildelingen af aftalen, som Transport- og Bygningsministeriet har stået for.

Mols-Linen-aktien endte dagen med at falde 5,6 pct. til 76,50 kr.

Ritzau Finans

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSådan kan et sabbatår blive en vigtig karriere-investering

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Studie Center

Forsiden lige nu


Løber vi aldrig tør for energi? Altså aldrig, aldrig?

Pape ærgrer sig over melding fra Ellemann: "Det er jo den endegyldige kapitulation til det socialdemokratiske velfærdssamfund"

Niels Thygesen tror ikke på krisesnak: Alting peger mod højere vækst i Europa næste år

Efter afdækning: Aarhusianske webshopejere fortsætter med falske anmeldelser, stjålne videoer og høje førpriser

Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Ugen der kommer: Demant med status efter stort hackerangreb

Efterårets farver forfører i Upstate New York

Ellemann afviser kritik af uklar formandstale

Til middag hos Karen Blixen