Aktier: Genmab tager grøn pointtrøje i positivt C20
Genmab fortsætter med at stige i det danske aktiemarked i dag
Foto: Scanpix
Penge Af
Genmab er mandag at finde aller forrest i feltet af grønne eliteaktier. Og biotekaktien lægger samtidig an til at sætte kursrekord for tiende handelsdag i træk.

Mandag middag ligger C20 Cap-indekset 0,2 pct. højere i 1026,85 efter at have indledt dagen med et lille fald. Siden er der dog kommet et par positive nøgletal for de tyske og europæiske indkøbschefers tillid, som indikerer, at indkøbscheferne er blevet mere fortrøstningsfulde omkring fremtiden.

"PMI-tallene har været til den positive side, og det har hjulpet på at løfte stemningen," siger Christian Thatje, der er senioraktiehandler i Sydbank, til Ritzau Finans.

Genmab sætter rekord på rekord

Genmabs kurs fortsætter med at spurte frem, efter at biotekselskabet i sidste uge offentliggjorde gode resultater i et studie med kræftmidlet Darzalex.

Resultaterne har fået Danske Bank til at løfte kursmålet for aktien til 1300 kr. fra 1145 kr., samtidig med at banken fastholder sin købsanbefaling.

Darzalex har vist stærke data i de to fase 3-studier Pollux og Castor. Desuden nærmer datoen for en kræftkonference i USA, der afholdes fra 3. til 7. juni, sig. Og her ventes der at komme yderligere fokus på Pullux-studiet.

Satser på flere gode meldinger

"Folk satser på, at der kommer flere gode meldinger fra Genmab," forklarer Christian Thatje.

Genmab-aktien satte fredag lukkerekord, og mandag middag løftes den yderligere 2,6 pct. til 1159 kr.

Der er også fremgang til Vestas - om end noget mere beskedent. Vindmølleproducenten vil være i fokus i denne uge, hvor der bliver afholdt en stor vindkonference i USA.

Allerede mandag morgen har investorerne dog nyt fra vindmøllefronten at forholde sig til, idet Vestas' tyske konkurrent Nordex er kommet med regnskab for første kvartal.

Nordex har løftet driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger (EBITDA) med 57 pct. til 59,1 mio. euro, mens omsætningen steg knap 30 pct. til 637 mio. euro.

En anden konkurrent - Siemens Wind Power - har samtidig vundet en ordre på levering 84 vindmøller på samlet 588 megawatt til havmølleparken Beatrice i Skotland.

Vestas-aktien stiger 0,5 pct. til 445,30 kr.

Sas-rival ser bedre bundlinje


Også for flyselskabet SAS er der konkurrentnyt - nemlig fra Ryanair - idet det irske lavprisselskab fra morgenstunden er kommet med tal for sit regnskabsår 2015/2016.

Ryanair kunne i året, der løb til og med marts, fremvise et overskud på 1,24 mia. euro, hvilket var en fremgang på hele 43 pct. i forhold til året før.

I regnskabsåret 2016/17 venter Ryanair at hæve bundlinjen med omkring 13 pct. til mellem 1,375 mia. euro og 1,425 mia. euro.

SAS-aktien falder 0,6 pct. til 17,50 kr.

Knas om Mols-Liniens nye ruter

I en anden del af transportsektoren har rederiet Mols-Linien mødt juridisk modstand omkring de to bornholmske færgeruter, som rederiet vandt tidligere i maj.

Kontrakten blev vundet for snuden af rederiet Færgen, der i mellemtiden har valgt at klage over tildelingen af aftalen, som Transport- og Bygningsministeriet har stået for.

Investorerne lader dog ikke til at være bekymrede, idet Mols-Linen-aktien går 0,6 pct. frem til 81,50 kr.

Silkeborg IF Invest, der er en fodboldklub og et ejendomsselskab, havde en god weekend, da fodboldklubben med en sejr på 3-1 over AC Horsens rykkede op i Alka Superligaen og dermed har udsigt til højere indtægter fra den kommende sæson.

SIF-aktien hopper 4,5 pct. frem til 5,80 kr.

Der er også nyt fremme om investeringsselskabet Scandinavian Private Equity, Speas, idet Aarhus-rigmanden Henrik Lind gennem selskabet Lind Invest har købt 5015 Speas-aktier fra Jyske Bank og derved øget sin ejerandel til 28,38 pct.

Speas-aktien stiger 1,4 pct. til 14.300 kr.

Zealand Pharma får mandag lidt genoprejsning efter et par gedigne dyk oven på onsdagens fremlæggelse af biotekselskabets regnskab for første kvartal.

Teknisk rebound - og mere

Ud over en teknisk rebound kan stigningen i aktien være udtryk for, at investorerne er ved at positionere sig forud for, at et ekspertudvalg under den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, onsdag skal diskutere kombinationsbehandlingen Lixilans samt GLP-1-analogen Lyxumias sikkerhed og effekt som diabetes 2-behandlinger med henblik på anbefaling til godkendelse i USA.

Zealand-aktien stiger 3,2 pct. til 114,50 kr.

NNIT nyder - lidt ligesom Genmab - fortsat godt af en nyhed fra sidste uge, hvor det kom frem, at smykkeselskabet Pandora har valgt NNIT til at overtage driften af førstnævntes globale it-systemer.

"NNIT er stadig i fokus oven på Pandoras ordre i sidste uge. Man kan se, at det er udlandet, der køber i aktien i dag," fortæller Christian Thatje.

NNIT-aktien stryger 5,5 pct. frem til 211,50 kr.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Løber vi aldrig tør for energi? Altså aldrig, aldrig?

Pape ærgrer sig over melding fra Ellemann: "Det er jo den endegyldige kapitulation til det socialdemokratiske velfærdssamfund"

Niels Thygesen tror ikke på krisesnak: Alting peger mod højere vækst i Europa næste år

Efter afdækning: Aarhusianske webshopejere fortsætter med falske anmeldelser, stjålne videoer og høje førpriser

Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Ugen der kommer: Demant med status efter stort hackerangreb

Efterårets farver forfører i Upstate New York

Ellemann afviser kritik af uklar formandstale

Til middag hos Karen Blixen