Obligationer: Rolig åbning i vente frem mod nøgletal
Foto: Scanpix
Penge Af
Der er udsigt til, at det danske obligationsmarked åbner nogenlunde uændret mandag, hvor investorerne i løbet af dagen kan se frem mod en række nøgletal fra eurozonen.

Siden der blev lukket for handel fredag eftermiddag i Danmark, er renterne på de amerikanske obligationer - målt på den tiårige T-bond - faldet et par basispoint.

Det kan indikere mindre rentefald herhjemme, men omvendt er der udsigt til en positiv åbning på aktiemarkedet, hvilket trækker i den anden retning.

I fredags sluttede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 0,44 pct. efter et hop på 4 basispoint set over hele ugen.

I løbet af mandagen kommer en række nøgletal, og særligt PMI-tallene for eurozonen, hvor man har spurgt til virksomhedernes syn på økonomien, vil være i fokus.

"Konsensus forventer en positiv udvikling, og bliver tallene som ventet, vil det være understøttende for aktier, mens renterne efter sidste uges stigninger formentlig vil holde sig nogenlunde i ro, om end tendensen vil være op, hvis ellers PMI-tallene sender aktierne op," skriver Tine Choi, seniorstrateg i Nordea, i en kommentar.

Seniorstrategen påpeger, at det i øjeblikket er den amerikanske centralbank og nøgletal fra USA, der i høj grad driver de europæiske renter.

Da der ikke kommer tunge tal fra USA på ugens første dag, forventer hun, at mandagen bliver stille på obligationsmarkedet.


Er du bedre end dine kolleger til at handle aktier?

Deltag i Børsens aktiespil. Her kan du risikofrit teste dine evner som investor. Du kan også oprette en gruppe for alle dine kolleger, så I kan dyste om, hvem der er arbejdspladsens bedste investor. Er det dig, der skal løbe med håneretten i kantinen? Vinderen af hele spillet får en hovedpræmie på 250.000 kroner. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Canadiere hev 894 mio ud af Skat med hjælp fra banker

Udbytteskandale vokser efter fejl hos Nordea, SEB og Danske Bank: 940 mio kr kan være tabt

Storaktionærer flokkes om fynsk small cap-selskab: Aktien er braget op med 47 pct. på én måned

Løkke ville hele tiden have Ellemann som formand

Sådan vinder du 250.000 kroner i Børsens aktiespil - fire eksperter giver råd

Eksperter spår hop i oliepris efter bomber i Saudi-Arabien: "Det er et chok til oliemarkedet, og vi vil helt sikkert se højere priser"

DNB på vej med lavere priser på formueforvaltning

Mindeplads for Kim Larsen i København bliver afvist af familien

Eks-premierminister kalder Boris Johnson populist