Obligationer: Rolig åbning i vente frem mod nøgletal
Foto: Scanpix
Penge Af
Der er udsigt til, at det danske obligationsmarked åbner nogenlunde uændret mandag, hvor investorerne i løbet af dagen kan se frem mod en række nøgletal fra eurozonen.

Siden der blev lukket for handel fredag eftermiddag i Danmark, er renterne på de amerikanske obligationer - målt på den tiårige T-bond - faldet et par basispoint.

Det kan indikere mindre rentefald herhjemme, men omvendt er der udsigt til en positiv åbning på aktiemarkedet, hvilket trækker i den anden retning.

I fredags sluttede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 0,44 pct. efter et hop på 4 basispoint set over hele ugen.

I løbet af mandagen kommer en række nøgletal, og særligt PMI-tallene for eurozonen, hvor man har spurgt til virksomhedernes syn på økonomien, vil være i fokus.

"Konsensus forventer en positiv udvikling, og bliver tallene som ventet, vil det være understøttende for aktier, mens renterne efter sidste uges stigninger formentlig vil holde sig nogenlunde i ro, om end tendensen vil være op, hvis ellers PMI-tallene sender aktierne op," skriver Tine Choi, seniorstrateg i Nordea, i en kommentar.

Seniorstrategen påpeger, at det i øjeblikket er den amerikanske centralbank og nøgletal fra USA, der i høj grad driver de europæiske renter.

Da der ikke kommer tunge tal fra USA på ugens første dag, forventer hun, at mandagen bliver stille på obligationsmarkedet.Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? I Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk forsøger vi at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen HER.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Bestyrelsesformand åbner for salg af kriseramte B&O: Lamperne begynder at blinke

Tilsyn: Lave renter ødelægger bankernes forretning

Simcorp opjusterer efter solid fremgang i andet kvartal

Aktieluk i USA: Blandet dag efter skuffende erhvervstillid - Boeing i top

Trump langer atter ud efter Federal Reserve

GN Hearing-topchef tror på langsigtet vækst i VA-kanal trods tilbagegang: "Vi står relativt stærkt"

Irma-topchefens karriereråd: Hav altid råd til at sige op, hvis din chef er elendig

Fed's høge flyver torsdag - vil ikke sænke renten

Ambu-chef bygger op, mens aktien rasler ned i værdi