Valuta: Investorerne på sidelinjen inden US-detailsalg
Foto: Scanpix
Penge Af
Den fremherskende stilhed på de internationale valutamarkeder fortsætter fredag morgen.

Investorerne har trukket sig tilbage og står solidt plantet på sidelinjen indtil nye økonomiske indikationer eller udsagn om pengepolitiske tiltag fra centralbankerne materialiserer sig.

"Vi imødeser yderligere lempelser fra Bank of Japan i juli, men der er altid den risiko, at de kan komme allerede i juni. Den slags pengepolitiske forventninger vil støtte dollar-yen omkring det nuværende niveau på mellem 105 og 110 yen per dollar", vurderer valutastrateg Shinichiro Kadota fra Barclays i Tokyo over for Bloomberg News.

Detailsalg i USA afventes

Fredagens vigtige amerikanske detailsalg kan give nye retningspile for den amerikanske centralbank, Federal Reserves pengepolitiske stramningscyklus, der allerede inden dataene har fået et skud for boven af først sidste uges skuffende jobskabelse i arbejdsmarkedsrapporten og i går torsdag gennem et højere antal nye ledige i arbejdsløshedskøen end ventet.

294.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge ifølge de ugentlige data for nytilmeldte ledige. Ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News var der blandt økonomerne i snit ventet 270.000 nye ledige.

Vending i salget estimeres

Fredag ventes de amerikanske tal for detailsalget i april at vise en stigning på 0,8 pct. i april på månedsbasis. I marts faldt salget 0,4 pct.

Tages det volatile bilsalg ud af dataene, ventes en stigning i salget på 0,5 pct. mod sidste måneds stigning på 0,2 pct.

Detailsalget og privatforbruget er den største enkeltfaktor i opgørelsen af BNP-væksten.

Fredag morgen koster dollar 108,80 yen mod 108,65 yen torsdag eftermiddag.

Euro koster 1,1375 dollar mod 1,1390 dollar torsdag eftermiddag, mens der går 123,70 yen på en euro fredag morgen mod 123,75 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSådan kan et sabbatår blive en vigtig karriere-investering

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Studie Center

Forsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang