Valuta: Tvivl om pund-styrkelse ved et nej til Brexit
Foto: Scanpix
Penge Af
Regn ikke med en længerevarende optur for det britiske pund, hvis Storbritannien stemmer for at forblive i EU-samarbejdet ved afstemningen 23. juni.

Dette er holdningen hos et stigende antal strateger og investorer, der peger på andre årsager til, at det britiske pund vil forblive relativt svagt. Det skriver Bloomberg News.

Årsagerne, der ligger til grund for investorernes forventninger, skal blandt andet findes i Storbritanniens rekordhøje underskud på betalingsbalancen samt en generel forventning om fortsat lave renter et godt stykke ud i fremtiden.

På grund af frygt for den såkaldte Brexit, hvor Storbritannien vil ende med at forlade EU, er pundet i år allerede svækket med 3 pct. over for den amerikanske dollar, hvilket er den største svækkelse blandt 16 større valutaer, som Bloomberg News følger.

"Hvis afstemningen falder således, at vi (Storbritannien, red.) bliver i EU, tror vi, at der enten vil komme en styrkelse i pundet, eller at støtten til valutaen vil blive meget behersket".

"En uge efter afstemningen vil det dog hurtigt være glemt igen, da det forbliver status quo. Tabsscenariet vil være med høj risiko", siger David Kohl, der leder af research i valutahandel ved Julius Baer i Frankfurt.

Onsdag morgen koster pund 1,42 dollar mod 1,47 dollar ved årsskiftet.

Euro koster onsdag morgen 1,1370 dollar og 123,77 yen, mens en dollar står i 108,86 yen. Tirsdag ved 17-tiden kostede en euro 1,137 dollar og 123,50 yen, mens en dollar kostede 108,58 yen.

Af andre historier fra valutamarkederne kan nævnes, at den australske dollar styrkes for fjerde dag i træk og nærmer sig sit højeste niveau i ni måneder på grund af stærke handelsrapporter fra Kina, der er landet største handelspartner./ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse