Europa: Slut på værste første aktiekvartal siden 2009
Foto: Scanpix
Penge Af
Misstemningen fortsætter på de europæiske aktiemarkeder, der torsdag sluttede sit værste første kvartal i syv år med et fald i det fælleseuropæiske, brede Stoxx 600-indeks på 1,1 pct. Det giver et fald på 7,7 pct. på kvartalsbasis.

Det konstaterer Bloomberg News og bemærker, at efter ti år med forspring til de europæiske aktier i forhold til de amerikanske, så er der nu et efterslæb, der ikke er set større siden 2003.

På de store markeder faldt de toneangivende indeks med 1,3 pct. for FTSE 100-indekset i London, med 0,8 pct. for DAX-indekset i Frankfurt og med 1,3 pct. for CAC 40-indekset i Paris.

Bloomberg News påpeger, at de europæiske analytikere nu estimerer tilbagegang i selskabernes overskud i år, og ifølge Bank of America er det nu syvende uge i træk, at fondsforvaltere trækker kapital ud af markedet.

Specielt for bankerne gælder det, at det lave renteniveau presser indtjeningsevnen. Og på den bekymrende baggrund falder italienske banker som Banco Popolare, Banca Monte dei Paschi di Siena, spanske Bankia, portugisiske Banca Comercial Portugues og græske Eurobank Ergasias 3,8-7,5 pct., som sikrede dem en plads på Stoxx-indeksets liste over dagens 11 største fald.

På plussiden i Stoxx-indekset tronede danske Genmab i toppen med en stigning på 5,7 pct. efter succes med forsøg med kræftmidlet Darzalex til behandlingen af knoglemarvskræft.

Svenske Fingerprint Card steg 5,7 pct. efter Saxo Banks købsanbefaling.

Tyske TUI steg på tredjepladsen 5,3 pct. Europas største rejsearrangør har oplyst om stigning i rejsebestillinger og omsætning i forhold til sidste år.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  USA/aktier: Fremgang fredag sikrede et plus på 2,5 pct for hele ugen

  Så skete det: Trump underskriver finanslov og erklærer nødretstilstand

  Ugen der kommer: Hvad skal Mærsk leve af i fremtiden?

  Medie: Facebook risikerer milliardbøde efter krænkelser af privatliv

  Bravida i rekord - danske entreprenører skal stå tidligt op for at følge med de udenlandske

  Fredagens aktier: DSV kravlede op på Panalpina-nyt i grønt marked

  USA/middag: Aktier løftes af opmuntrenede handelsnyt

  Danske Bank har valgt advokatfirma til sag i USA