Europa: Slut på værste første aktiekvartal siden 2009
Foto: Scanpix
Penge Af
Misstemningen fortsætter på de europæiske aktiemarkeder, der torsdag sluttede sit værste første kvartal i syv år med et fald i det fælleseuropæiske, brede Stoxx 600-indeks på 1,1 pct. Det giver et fald på 7,7 pct. på kvartalsbasis.

Det konstaterer Bloomberg News og bemærker, at efter ti år med forspring til de europæiske aktier i forhold til de amerikanske, så er der nu et efterslæb, der ikke er set større siden 2003.

På de store markeder faldt de toneangivende indeks med 1,3 pct. for FTSE 100-indekset i London, med 0,8 pct. for DAX-indekset i Frankfurt og med 1,3 pct. for CAC 40-indekset i Paris.

Bloomberg News påpeger, at de europæiske analytikere nu estimerer tilbagegang i selskabernes overskud i år, og ifølge Bank of America er det nu syvende uge i træk, at fondsforvaltere trækker kapital ud af markedet.

Specielt for bankerne gælder det, at det lave renteniveau presser indtjeningsevnen. Og på den bekymrende baggrund falder italienske banker som Banco Popolare, Banca Monte dei Paschi di Siena, spanske Bankia, portugisiske Banca Comercial Portugues og græske Eurobank Ergasias 3,8-7,5 pct., som sikrede dem en plads på Stoxx-indeksets liste over dagens 11 største fald.

På plussiden i Stoxx-indekset tronede danske Genmab i toppen med en stigning på 5,7 pct. efter succes med forsøg med kræftmidlet Darzalex til behandlingen af knoglemarvskræft.

Svenske Fingerprint Card steg 5,7 pct. efter Saxo Banks købsanbefaling.

Tyske TUI steg på tredjepladsen 5,3 pct. Europas største rejsearrangør har oplyst om stigning i rejsebestillinger og omsætning i forhold til sidste år.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Netflix går efter de fineste filmstatuetter med glubende appetit og dybe lommer

Løkke: Saudi-Arabien har ikke givet hele sandheden

Fed-chef ser tre renteforhøjelser forude

Frantz Longhi bryder tavsheden efter salg af designklenodie: "Værdien af Kähler er mere end 100-doblet"

Rejseguide: Reykjavik er kompakt, cool og kosmopolitisk

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Kan en ansigtscreme til 4000 kroner være pengene værd?

USA: Blandede bolsjer på ugens sidste handelsdag - Pampers-ejer skyder til vejrs efter stærkt regnskab, Ebay slår bak