Penge Af
Olieindustriens trængsler fortsætter på de europæiske aktiebørser onsdag morgen. Investorerne sælger heftigt ud af flere af producenterne og leverandørerne, efter endnu et udtalt prisfald.

Spotprisen på en tønde Brent falder med 2,3 pct. til 28,04 dollar og nærmer sig dermed igen et 12-årigt lavpunkt. Alene det seneste år er olieprisen faldet med 25 pct.

På Oslo-børsen falder boreriggeselskabet Seadrill med 11,5 pct., hvilket placerer aktien øverst på listen over onsdagens største kursfald blandt Europa Stoxx 600-selskaberne. Bank of America - Merrill Lynch har nedjusteret aktien til "underperform", skriver Bloomberg News.

Den amerikanske investeringsbank har også haft kig på A.P. Møller-Mærsk og har trimmet sine estimater, så de nu ligger 25 pct. lavere end konsensus. Anbefalingen af Mærsk lyder fortsat "sælg", og konglomeratets B-aktie bakker med 3,3 pct. til 7,595 kr. Det er det laveste niveau siden 2013.

Blandt taberne i Europa er også det britiske olieselskab Tullow Oil, der falder med 4,5 pct. De store olieselskaber BP og Shell falder henholdsvis 2,7 pct. og 3,7 pct. Franske Total ligger 3 pct. lavere, og italienske Eni taber 2,5 pct.

/ritzau/FINANS

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nets på vej med massefyringer - hver ottende skal væk

NNIT staffet hårdt efter fornyet tab af Novo-omsætning

Trump i Davos: Præsident Xi og jeg elsker hinanden

Brøndby skal på jagt efter ny hovedsponsor

Frygt for virus sender aktier i rødt: "Markederne er bekymrede for, at det spreder sig til flere byer"

Efter skidt år for tysk økonomi brager forventningerne nu op: "Med dagens stigning surfer tilliden videre på den mere positive bølge"

Steen Bocian: Derfor har vi negative renter - og det kan vi forvente frem mod 2022

Ambu-rivaler skruer op for sats på engangsprodukter