Penge Af
Stemningen blandt de danske aktier er ganske fremragende tirsdag formiddag, hvor der er grønt over næsten hele linjen i C20 Cap-indekset.

18 ud af 20 aktier stiger - eneste undtagelser er FLSmidth og Mærsk B, der begge noterer sig små fald - og samlet løftes eliteindekset med 0,8 pct. til 1032,93.

Dermed er C20 Cap - trods et stærkt volatilt tredje kvartal - på vej mod et flot 2015 samlet set. Siden indgangen til året er indekset således steget med samlet set 28,3 pct.

Den gode stemning hentes fra en stabilisering af oliepriserne efter et tungt fald mandag, ligesom et løft til de amerikanske aktier efter dansk lukketid mandag og god stemning i Asien tirsdag morgen også virker understøttende. Handlen er fortsat tynd - med lav omsætning og ingen voldsomme udsving blandt eliteaktierne.

Der er ikke mange nyheder på selskabsspecifikt niveau at hæfte sig ved, og helt i toppen af C20 Cap-indekset er det også primært defensive papirer, der præsterer godt. Eksempelvis stiger Chr. Hansen Holding med 2,0 pct. til 426,50 kr., mens forsikringsselskabet Tryg stiger 1,9 pct. til 132,20 kr. I begge tilfælde uden bagvedliggende nyheder.

Også den mere cykliske aktie hos vindmølleproducenten Vestas blander sig dog i toppen. Vestas stiger 1,5 pct. til 483,50 kr. - også her uden selskabsspecifikke nyheder. Jule- og nytårstid er dog ofte lig med ordretid for vindmølleproducenterne, og derfor er øjnene rettet mod nyheder fra den front. Vestas har allerede bogført to store ordrer den 23. og 24. december, men der kan være mere på vej.

Bryggeriet Carlsbergs B-aktie løftes med 0,5 pct. til 613,50 kr. Ifølge vietnamesiske medier har Carlsberg droppet planerne om at øge sin andel i Habeco i Vietnam med 13 pct. til lige over 30 pct. Carlsberg har været aktionær i Habeco siden 2008 og har angiveligt ført samtaler om at øge sin andel fra 17,23 pct. til 30,23 pct.

Carlsberg selv ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

- Vi har fortsat et godt forhold til Habeco, men kommenterer aldrig rygter, siger bryggeriets pressechef, Kasper Elbjørn, til Ritzau Finans.

Blandt sidepapirerne er nytårsraketten Chemometec endnu engang i storform tirsdag, efter at selskabets administrerende direktør, Michael Eising, for nylig talte varmt om et nyt high end-produkt, der skal hjælpe selskabet til mere vækst i 2016.

Aktien stiger for fjerde handelsdag i træk, og for anden dag i træk er stigningen tocifret. Chemometec løftes 17,0 pct. til 34,50 kr. og er dermed steget med hele 54,7 pct. på bare fire dage.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse