Aktier: Spilproducenter tager teten i illikvidt marked
Spilproducenter som Activision Blizzard og Gamestop stiger ved tirsdagens åbning i USA efter den store opbakning til den nye Star Wars-film.
Foto: Scanpix
Markeder Af
Meget tyder på, at julefreden har sænket sig over det amerikanske aktiemarked, hvilket giver udslag i begrænset handelsaktivitet ved børsåbning tirsdag.

Efter ti minutters handel ligger de tre tonegivende aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, i plus med henholdsvis 0,3 pct., 0,2 pct. og 0,2 pct. og fortsætter dermed mandagens positive takter.

Ved børsåbning er der særlig fokus på en række amerikanske videospilproducenter, der lader til at nyde godt at den store opbakning til den nye Star Wars-film, The Force Awakens.

Mens folk verden over strømmer i biografen, vågner kraften hos spilproducenterne Activision Blizzard og Gamestop, som efter ti minutters handel stiger henholdsvis 1,4 pct. til 39,27 dollar og 0,2 pct. til 28,80 dollar.

Optimisme sender Ford-aktie op


Også bilkoncernen Ford accelererer på børsen i New York, efter at selskabet har meddelt, at det har søgt 5872 nye patenter i år, hvilket er en stigning på 36 pct. sammenlignet med sidste år.

Inden for elektrificering af biler er Fords antal af nye patentansøgninger steget med 200 pct. over de seneste fem år, og det skaber optimisme, som er med til at sende Ford-aktien op med 2,3 pct. til 14,04 dollar.

Fødevareaktie stiger

Forud for børsåbning var der regnskabsnyt fra fødevarevirksomheden Conagra Foods, som i det forskudte regnskabsårs andet kvartal landede en omsætning på 3,09 mia. dollar eksklusive porteføljen af egne mærker, som er under afvikling.

Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet en kvartalsvis omsætning på 3,1 mia. dollar.

Investorerne virker tilfredse med regnskabet og sender Conagra-aktien op med 1,2 pct. til 41,18 dollar.

Dagen kan byde på udsving


Ion-Marc Valahu, der er medstifter og porteføljeforvalter hos Clairinvest vurderer, at der på trods af den begrænsede aktivitet i markedet kan komme udsving i løbet af dagen, idet likviditeten i markedet er meget lav.

"Julen kommer ikke tidligt i år. Aktierne er illikvide, og bøgerne er generelt lukkede frem mod slutningen af året, så markedet kan let rykke sig i takt med, at investorerne laver årets sidste handler," siger Ion-Marc Valahu til Bloomberg News.

Før klokkerne ringede ind til handel på Wall Street, blev der offentliggjort endelige amerikanske BNP-tal, der viste et fald til 2,0 pct. mod 2,1 pct. i anden opgørelse. Det er dermed en nedrevidering, om end mindre end ventet blandt økonomerne, idet der ifølge Bloomberg News var ventet en nedrevidering til 1,9 pct.

Den endelige opgørelse for det private forbrug, som blev offentliggjort sammen med BNP-tallene, viste en vækst på 3,0 pct. i tredje kvartal, ligesom det var tilfældet i forrige opgørelse. Til sammenligning var der blandt økonomerne ventet en nedrevideret forbrugsvækst på 2,9 pct. i tredje kvartal.

Resten af dagen byder på amerikanske nøgletal for salg af eksisterende boliger.

Efter børslukketid kommer sportsgiganten Nike desuden med regnskabstal for regnskabsåret 2015/16's andet kvartal. Aktien stiger 1,3 pct. til 132,50 kr. i den indledende handel.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan møde Rasmus Hougaard og mange andre inspirerende og vidende personer indenfor ledelse til Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Her får du gode råd til at styrke dine egne lederevner. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Bombeskader på saudisk oliegigant ser værre ud end ventet: Kan holde olieprisen oppe

Storaktionær sælger ud i Zalando: Aktien bankes ned med 9 pct

Speas nærmer sig afvikling - venter udlodning af 950 kr pr aktie

I dag begynder en sag i den britiske Højesteret med store konsekvenser for brexit: Skal parlamentet tilbage på arbejde?

I dag begynder en sag i den britiske Højesteret med store konsekvenser for brexit: Skal parlamentet tilbage på arbejde?

Swedbank erkender alvorlige brister i hvidvaskkontrol: "Visse brister fremstår stadig"

Chemometec-direktør om rekordregnskab: Vi gør alt for at jagte de rigtige kunder

Hollywood-leverandør rejser millioner hos Pandora-stiftere og robotmillionær: "Nu skal vi virkelig ud og indtage det globale marked"

Swedbank imødekommer bagmandspolitiet: Bryder hvidvaskundersøgers tavshedspligt