Her er analytikernes aktiefavoritter
I tiden op til og efter regnskabet har investorerne både sendt Jyske Bank-aktien op og ned.
Foto: Scanpix
Penge Af
Med et potentiale for at stige med 25 pct. er Jyske Bank-aktien det værdipapir, som aktieanalytikerne aktuelt har størst tiltro til. Modsat forholder det sig for William Demant Holding-aktien, hvor aktiekursen ifølge analytikerne er kommet for højt op.

Det fremgår af en opgørelse over analytikernes samlede forventninger til de danske eliteselskaber i C20 Cap-indekset, som Spar Nord har udarbejdet for Ritzau Finans på baggrund af data fra Bloomberg.

Kursreaktion afspejler ikke potentiale

Jyske Banks aktie handles torsdag eftermiddag i kursniveauet 325. Til sammenligning er aktien ifølge konsensusestimatet fra det analytikerkorps, der følger aktien, knap 406 kr. værd. - og det svarer ifølge Spar Nord altså til, at aktien har et vækstpotentiale på omkring 25 pct.

"Investorerne har sendt Jyske Bank ned både i tiden op til og efter offentliggørelsen af bankens regnskab for tredje kvartal. Men ifølge analytikerne er der tale om en kortsigtet reaktion fra investorernes side, der ikke afspejler aktiens langsigtede kurspotentiale," siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

Jyske Bank-aktien nåede en top i september, hvor den blev handlet i kurs 385, men siden da har investorerne sendt aktien ned med knap 16 pct.

Langsigtet potentiale i rederi

Lige efter Jyske Bank er det ifølge analytikerkorpset A. P. Møller – Mærsks B-aktie, der har det største potentiale i det danske eliteindeks, nemlig med en stigning på næsten 19 pct.

"Investorerne har primært sendt Mærsk-aktien ned på grund af en ny nedjustering af resultatforventningen for 2015, og selskabet er generelt udfordret af vanskelige markedsvilkår inden for såvel skibsfart som olieindustri, der er selskabets vigtigste forretningsområder," forklarer Mikkel Duus-Hansen.

"Ikke desto mindre er det langsigtede potentiale intakt, idet analytikerne i gennemsnit vurderer, at prisen på en Mærsk-aktie skal op i niveauet 12.340 kr. mod de 10.380 kr., som en aktie koster i dag," uddyber han.

Høreapparatskoncern i bunden

I den anden ende af spektret er analytikerne ifølge Spar Nords opgørelse enige om, at i alt seks selskaber i C20 på nuværende tidspunkt ikke har et positivt kurspotentiale. Værst ser det ud for William Demant Holding og Chr. Hansen Holding, hvor aktiekursen i begge tilfælde vurderes at være omkring 10 pct. højere end berettiget.

"Investorerne har taget rigtig godt imod Chr. Hansens seneste regnskab, og det har sendt kursen 15 pct. op til et niveau, der ligger en del over analytikernes kursmål. William Demant Holding har ikke offentliggjort regnskab for nylig, men den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley har netop løftet kursmålet til 714 kr., og selv om langt fra alle analytikere er enige i Morgan Stanleys positive vurdering, har det alligevel været med til at sende aktien op med næsten 10 pct.," forklarer Mikkel Duus-Hansen.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse