Aktier: Tyske energiselskaber banket ned
Det tyske energiselskab E.On faldt tirsdag 6 pct.
Foto: Scanpix
Markeder Af
Som på de øvrige markeder ventes der også i Europa fortsat på resultatet af torsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank. Tirsdag endte de europæiske aktier dog generelt i fin form med stigninger i de enkelte landes indeks på typisk over 1 pct.

"Debatten omkring den amerikanske rente bliver tiltagende hysterisk. Markederne er temmelig meget på dupperne i dette øjeblik," siger investeringsstrateg William Hobbs fra Barclays til Bloomberg News.

I bunden af det brede europæiske aktieindeks, Stoxx 600, der tirsdag endte 0,8 pct. højere omkring 356,5, lå det tyske energiselskab E.On, efter at skriverier i det tyske netmedie Spiegel Online tirsdag lagde en bombe under tyske energiselskaber og deriblandt de to tyske børsnoterede energigiganter E.On og RWE.

E.On faldt omkring 6 pct. til godt 8 euro, mens RWE faldt lidt mere end 3 pct. til omkring 11,40 euro

Ifølge netmediet kan alle tyske energiselskaber mangle at hensætte op til samlet 30 mia. euro i omkostninger til nedlukning af atomkraftværker.

Det norske borerigselskab Seadrill endte i den anden ende af indskset efter en annulleret ordre hos Hyundai Heavy Industries. Ordren var på den såkaldte West Mira-rig, som Seadrill bestilte 2012. Riggen skulle have været leveret senest 31. december sidste år. Men det er ikke sket - derfor annulleringen. Seadrill har 168 mio. dollar plus renteudgifter til gode fra Hyundai Heavy Industries som følge af annulleringen.

Det kan investorerne tilsyneladende godt lide. Seadrill steg med 7,1 pct. til 55,55 norske kr. på børsen i Oslo.

/ritzau/Finans


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Banks whistleblower står frem med navn: Var chef for Danske Banks baltiske handelsaktiviteter

Analyse: Han serverer bank på et sølvfad for en fjendtlig overtagelse

Medie: Danske Bank brød også hvidvaskregler i Norge

Kina vil sænke importtariffer på 1585 produkter fra november

Brøndby-boss efter lån fra storaktionær: "Det er nemmere og sikkert også hurtigere end at tage den dialog med banken"

Tesla Model S 75D bliver 383.920 kr dyrere i 2019 med klimarådets anbefalinger: Se hvordan de vil ramme udvalgte elbiler

Storaktionær afviser ikke flere frasalg efter salg til Spar Nord: "Som børsnoteret virksomhed er man til salg hver dag"

Aktiestatus: Udenlandsk interesse for Pandora presser kursen op

Analyse: Han er den nye Danske Bank-boss, medmindre...