Aktier: Europæiske bilaktier bremset af kinesisk uro
Renault faldt mandag mest blandt europæiske bilaktier
Foto: Colourbox
Markeder Af
Der var mindre aktiefald i det meste af Europa, da markederne lukkede mandag eftermiddag. Særligt de store bilproducenter sad fast i bakgear og var med til at trække diverse indeks nedad.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks faldt 0,5 pct., mens det tyske DAX-indeks dykkede 0,9 pct.

Gennem hele mandagens handel forholdt investorerne sig afventende forud for tirsdagens statistik for den kinesiske fremstillingssektor, PMI, der måler temperaturen i kinesiske virksomheder.

Renault faldt mest

Blandt de europæiske bilproducenter, der mandag kørte i langsomt tempo, var franske Renault, der faldt 2,4 pct., mens tyske BMW og Daimler dykkede henholdsvis 0,9 pct. og 0,6 pct.

Også en række råvareselskaber med eksponering over for det kinesiske marked var hårdt ramt i mandagens handel. Nervøsiteten gik særligt hårdt ud over den finske stålproducent Outokumpu, der faldt 5,6 pct. Også Arcelormittal, der er verdens største producent af stål, faldt 4,4 pct.

"Det er en kombination af flere faktorer, der mandag rammer denne sektor: Bekymring om Kinas PMI-tal, det faktum, at den kinesiske centralbank stopper med at støtte blue-chip-aktier (toneangivende aktier, red.), og at Goldman Sachs har skåret i forventningerne til den kinesiske vækst i år, siger John Plassard, der er senioraktiehandler hos Mirabaud Securities i Geneve, til Bloomberg News.

Blandt de europæiske aktier, der klarede sig bedst i mandagens handel, var den italienske energigruppe Eni, der blev belønnet med en stigning på 1,5 pct. efter angiveligt at have opdaget et "supergigantisk" gasfelt ved Egyptens kyst.

/ritzau/FINANS

Nyt afsnit af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde: Sådan vender Danish crown deres størtste trussel til en konkurrencefordel


AFSNIT 14 Hvad gør man som virksomhed når man bliver truet på sin eksistens? Endda meget pludseligt? Når kunder fravælger ens produkt og når politikere stiller spørgsmål ved om man skal have lov til at producere? Hos Danish Crown vil topchefen Jais Valeur forsøge at gøre bæredygtighed til en konkurrencefordel, i stedet for en trussel. Men hvordan? Hvad er egentlig meningen med et moderne Danish Crown? Hvad er forskellen på at være et slagteri og et fødevareselskab? Hvad vil det sige at være en stalddør? Og når Jais Valeur ser tilbage på sine første fire år i spidsen for 23.000 medarbejdere, hvad har han så lært?

Det forsøger vi at blive klogere på i denne podcast hvor vi har besøg af Jais Valeur, topchef for Danish Crown.

Abonnér på podcasten her

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Jais Valeur: Vi slår 60.000 grise ihjel om dagen, så det bliver alvor når folk fravælger dit produkt

Wammen har værktøjskassen klar, hvis coronavirus udvikler sig yderligere: "Det kunne eksempelvis være udskydelse af betaling af moms"

Analyse: Mismatch mellem udradering af milliardværdier på finansmarkederne og udviklingen i corona-epidemien

Efter strid om ulovlige lån: Lars Tvede fjerner Warnøe som direktør i Nordic Eye-selskab

Største danske rentefald siden august 2019 - kan åbne for boliglån med superrente på 0 pct.

Femstjernet komisk teater: Nørrebro Teater giver Tjekhovs klassiske "Kirsebærhaven" et moderne tvist

Vi anbefaler: Tre kulturoplevelser i den kommende uge

Saxo Bank fordobler valutagebyr på aktiehandel

Lars Larsen-arving: "Jeg behøver ikke at blive kendt på den måde"