Aktier: Pandora pryder primært positiv børs
Foto: Scanpix
Penge Af
Pandora har taget føringen på den københavnske børs onsdag morgen, der ligesom de fleste andre i Europa åbner med positivt fortegn.

Aktiemarkederne fortsætte med små skridt i positiv retning, efter at der tilsyneladende er kommet bedre styr på finansmarkederne i Kina. Dog vil aftenens rentemøde i USA's centralbank få mange til at holde positionerne i ro, mens en stor mængde regnskaber i Europa omvendt kan få stor indflydelse på enkeltaktier.

Centralbankens planer for renteforhøjelser er i centrum. De fleste forudser, at banken vil øge renten fra sit rekordlave niveau til sit september-møde.

C20 Cap-indekset starter 0,7 pct. højere i 1037,31 efter godt 20 minutters handel. Indekset toppes af Pandora, der tirsdag blev begunstiget af flere positive analyser, mens Vestas også følger med i den gode ende. De to aktier stiger med mellem 1,3 og 1,5 pct.

I den kedelige ende er det defensive aktier som Tryg og William Demant, der ligger omkring nulpunktet eller lidt under og dermed tager C20's bundplaceringer.

De fleste selskabsspecifikke nyheder skal dog findes uden for det danske eliteindeks onsdag.

Biotekselskabet Zealand Pharma fejrer, at den franske partner Sanofi kunne melde om gode resultater i et fase 3-studie med kombinationsproduktet Lixilan. Præparatet, som til dels består af det Zealand-udviklede GLP-1-middel Lixisenatid, nåede sit primære mål, og planerne om en registreringsansøgning i USA i fjerde kvartal i år lever fortsat. Selv om Zealand ikke længere er direkte involveret i udviklingen, står det danske selskab til salgsindtægter, hvis produktet kommer på markedet.

Det takseres til en kursstigning på 5 pct. til Zealand-aktien, der er børsens mest positive aktie og nu koster 147 kr.

Mols-Linien er under belejring af kapitalfonden Polaris, som har budt 34 kr. per aktie. Men ifølge mediet Finans' oplysninger er aarhusianske Henrik Lind muligvis på vej med et rivaliserende bud på 40 kr. per aktie for rederiet. En gruppe mindre aktionærer har forsøgt at blokere for Polaris' bud, fordi de anser det for alt for lavt i forhold til færgeselskabets indtjeningspotentiale.

Mols-aktien har i forvejen været handlet i omkring 39 kr. per aktie på børsen siden buddet, men onsdag stiger aktien 2,6 pct. til netop 40 kr.

For Torm-aktionærerne er der kraftig handel onsdag, efter at de 95 mia. nye aktier har ramt børsen. Aktierne er opstået som led i selskabets restruktureringsaftale og tegnet af en række kreditorer til 0,058 kr. stykket. Torm-aktien falder over 50 pct. til en kurs på 0,15 kr. - det værdisætter dermed selskabet til 14,4 mia. kr.

Kapitalfondsinvestoren Speas betaler desuden onsdag et ekstraordinær udbytte på 1500 kr. per aktie, da selskabet har rigelig likviditet. Udbyttet svarer til 8 pct. af selskabets lukkekurs tirsdag, og aktien falder med næsten samme beløb til en ny kurs på 17.170 kr.

Onsdagen er som nævnt rig på europæiske regnskaber, og flere af disse kan være af relevans for danske aktier.

For FLSmidth er der potentielt interessante betragtninger at hente om cementbranchen. I hvert fald har tyske Heidelbergcement lanceret et købstilbud på konkurrenten Italcementi med håb om at skabe endnu en storspiller. I forvejen har der været konsolidering i toppen af branchen i form af Lafarge og Holcims fusion, og de to selskaber melder onsdag om store planlagte besparelser og synergier efter sammensmeltningen. FLS-aktien starter 0,1 pct. højere i 303,70 kr.

Af andre potentielt interessante konkurrentregnskaber er der tal i vente fra Komatsu, der ligesom FLSmidth laver udstyr til mineindustrien, samt fra Saint-Gobain, der konkurrerer med Rockwool om at producere isoleringsprodukter, og fra den baskiske vindmølleproducent Gamesa.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Pandoras salg og indtjening fortsætter med at dykke - fastholder forventningerne

Nykredit løfter bundlinjen med knap 10 pct: Usikkerhed om forventninger for 2019

Overvismand om recessionsfrygt: "Det er en samling af sorte skyer"

Morgenbriefing: Fond overtager magten i Jysk, Apple og Google har lyttet med på danskeres samtaler

Aktier: Positive strømninger spilder over på Asiens børser

Lave renter øger uligheden: "Det er de rigeste danskere, der har haft den største gevinst"

Købmanden kom fra fattige kår: En fjer blev til 26 milliarder

Det sker i dag: Jyske Bank kommer med halvårsregnskab