Millardær-bud på Mols-Linien overbeviser ikke småaktionærer
Mols-Linien er så eftertragtet, at rigmanden Henrik Lind angiveligt forbereder sig på at overbyde kapitalfonden Polaris.
Foto: Scanpix
Opdateret kl. 00.00 - Kampen om at opkøbe Mols-Linien tager tirsdag aften en uventet drejning, da milliardæren og finansmanden Henrik Lind angiveligt planlægger at overbyde det bud, der allerede er lagt fra kapitalfonden Polaris.

 Det skriver finans.dk med henvisning til kilder "med indgående kendskab til sagen."

Henrik Lind planlægger efter sigende at komme med et bud på 40 kr. per aktie i Mols-Linien, hvilket er 6 kr. mere per aktie, end Polaris' nuværende bud.

Mols-Linien lukkede tirsdag i kurs 39 efter en stigning på 0,5 pct.

Thomas Tang, der er talsmand for Mols-Liniens Småaktionærer, afviser over for Børsen, at han har hørt om det bud, Henrik Lind angiveligt forbereder.

"Det kommer bare heller ikke som en overraskelse. Vi har jo hele tiden sagt, at Polaris' tilbud var for lavt, så det giver god mening, at der kommer et modbud," siger han.

Ikke desto mindre er det ikke nok, til at foreningens medlemmer vil acceptere et komplet opkøb og en afnotering, siger han.

"Vi har allerede fået så mange tilbagemeldinger, at vi godt tør sige, at vi vil fortsætte den kamp, vi allerede kæmper for at holde Mols-Linien børsnoteret," siger Thomas Tang.

Ifølge Børsens oplysninger har deog floreret rygter, om at et modbud til Polaris' var under opsejling - dog uden, at nogen navne har været nævnt.

Polaris forsøger i øjeblikket at sikre 90 pct. af aktiekapitalen og stemmerne for efterfølgende at kunne afnotere selskabet fra fondsbørsen.

Det har kastet en større disputs med flere af Mols-Liniens småaktionærer af sig, og kampen har nu stået på i flere dage.

Polaris' tilbud er allerede blevet accepteret af storaktionærerne Finansielt Stabilitet og Nykredit, der begge har overtaget store aktieposter i Mols-Linien i forbindelse med konkurser hos blandt andet Amagerbanken.

Teknisk set har Polaris stedig kun fået tilsagn fra Finansiel Stabilitet og Nykredit, og i Børsen i sidste uge udtalte administrerende direktør i Finansiel Stabilitet, at "aftalen med Polaris står ved magt."

Hvorvidt et overbud ændrer dette er fortsat uklart. Kapitalfonden dog allerede købt Mols-Liniens tidligere ejerkoncern, Clippers' aktiepost, og det vil derfor ikke være muligt for Henrik Lind at opkøbe hele selskabet uden at skulle forhandle med Polaris.

Uanset hvad er Mols-Liniens finansielle situation så stærk efter sin restrukturering, at virksomhedens gæld, som ellers er blevet fremhævet af blandt andre Polaris, næppe stiller sig i vejen for Henrik Lind.

"Herudover vil jeg fremhæve, at rederiet nu genererer en meget betydelig fri likviditet, der gør rederiet økonomisk uafhængigt," lød det fra bestyrelsesformanden i Mols-Linien, Frantz Palludan, ved generalforsamlingen d. 22. april 2015.

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Overvismand om recessionsfrygt: "Det er en samling af sorte skyer"

Morgenbriefing: Fond overtager magten i Jysk, Apple og Google har lyttet med på danskeres samtaler

Aktier: Positive strømninger spilder over på Asiens børser

Lave renter øger uligheden: "Det er de rigeste danskere, der har haft den største gevinst"

Det sker i dag: Jyske Bank kommer med halvårsregnskab

Techgiganter aflytter brugere og nedskriver indholdet

Købmanden kom fra fattige kår: En fjer blev til 26 milliarder

Trump afviser at ville bygge et Trump Tower i Grønland