Aktier: Internationale kursfald ventes at ramme Danmark
Foto: Scanpix
Markeder Af
Kursfald har fået tag i de globale aktiebørser og vil formentlig også ramme børsen i København mandag morgen. C20 Cap-indekset faldt fredag med 0,2 pct. til 1051,79, efter at pessimismen fik overtaget i løbet af eftermiddagen.

Det amerikanske marked faldt yderligere 0,6 pct. efter dansk børslukketid fredag målt på S&P 500-indekset, der lukkede over 1 pct. lavere. Den tyske Dax-future er mandag morgen faldet 0,5 pct. Det er ikke mindst de faldende råvarepriser og globale vækstbekymringer, der har sat aktierne under pres.

"Den udvikling ser ud til at ville dominere de kommende dage, hvor Asien starter ugen med aktiekursfald. Medvirkende til at sende de asiatiske aktier ned i dag er også indtjeningstal fra Kina, som falder 0,3 pct. i juni målt på årsbasis," skriver seniorstrateg Tine Choi fra Nordea i en kommentar.

 Aktien i ingredienskoncernen Chr. Hansen kan blive påvirket af Børsens historie om, at den er meget overvurderet og "helt ude af trit med virkeligheden". Med en P/E-ratio på omkring 40 er der langt bedre alternativer, lyder det fra flere analytikere ifølge avisen. Aktien steg fredag 0,1 pct. til 373 kr.

FLSmidth, der fredag faldt 3,3 pct. til 315,5 kr., kan fortsat få opmærksomhed på grund af prisfald på råvarer. Torsdag og fredag i sidste uge dykkede aktien over 5 pct. efter et svagt regnskab fra en konkurrent samt en nedjusteret anbefaling til "reducer" fra Handelsbanken Capital Markets.

DSV kan få opmærksomhed efter et regnskab fra branchekollegaen TNT Express. Det hollandske pakkeselskab, der opererer på nogle af de samme markeder som DSV, øgede i andet kvartal omsætningen med 6,2 pct. fra samme periode sidste år til 1757 mio. euro. For første halvår ligger det justerede driftsoverskud med 42 mio. euro dog knap 63 pct. under første halvår 2014. DSV-aktien faldt fredag 0,7 pct. til 234,30 kr.

DFDS aflyser alle afgange mellem Calais i Frankrig og Dover i England indtil tirsdag, efter at en af selskabets færger er blevet beskudt med nødraketter. Episoden er relateret til en arbejdskonflikt. Aktien faldt fredag 0,9 pct. til 956 kr.

Protesevirksomheden Össur kan endvidere blive påvirket af, at Danske Bank har sænket anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb". Kursmålet er dog løftet med 0,5 kr. til 26 kr. Også Nordea og Carnegie har set nærmere på aktien og løftet deres kursmål en smule til henholdsvis 27,5 og 27 kr. Anbefalingen fra de to finanshuse lyder stadig "køb". Össurs aktie faldt fredag 2,8 pct. til 24 kr.

GN Store Nords store konkurrent til GN Netcom, amerikanske Plantronics, offentliggør efter amerikansk børslukketid mandag aften regnskab. GN-aktien steg fredag 0,3 pct. til 147,4 kr.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Pandoras salg og indtjening fortsætter med at dykke - fastholder forventningerne

Nykredit løfter bundlinjen med knap 10 pct: Usikkerhed om forventninger for 2019

Overvismand om recessionsfrygt: "Det er en samling af sorte skyer"

Morgenbriefing: Fond overtager magten i Jysk, Apple og Google har lyttet med på danskeres samtaler

Aktier: Positive strømninger spilder over på Asiens børser

Lave renter øger uligheden: "Det er de rigeste danskere, der har haft den største gevinst"

Købmanden kom fra fattige kår: En fjer blev til 26 milliarder

Det sker i dag: Jyske Bank kommer med halvårsregnskab