Aktier: Nordea, Novo og Pandora trækker grønt C20
Foto: Scanpix
Penge Af
Efter fire lukkedage på fondsbørsen, ser det ud til, at investorerne er ivrige efter at få gang i aktiehandlen igen.

Helt i top ligger Nordea med en stigning på 2 pct. til 87,15 kr., fulgt af GN Store Nord, der stiger med 1,4 pct. til 143,30 kr.

I bunden af C20 Cap indekset ligger forsikringsselskabet Tryg med et fald på 0,7 pct. til 144,40 kr., Chr. Hansen følger efter med et fald på på 0,6 pct. til 315,90 kr., mens TDC falder med 0,5 pct. til 48,87 kr.

Samlet stiger C20 Cap med 0,7 pct. til 1001,7 i den første tidlige handel og er over 1000-niveauet for første gang siden sidste mandag.

Rederiet DFDS, der mandag morgen efter ti minutters handel falder med 6,5 pct. til 693 kr., er i fokus, efter rederiet højst overraskende må konstatere, at konkurrenten Eurotunnel alligevel godt må drive færgedrift i Den Engelske Kanal. Det har en britisk appelret afgjort. DFDS er dog klar til at gå hele vejen til Højesteret. DFDS har fået sænket anbefalingen til "hold" fra "køb" af Nordea, der sætter kursmålet til 710 kr.

"Vi regner med en større kursreaktion på DFDS, da vi ikke fik en afslutning på sagen om Den Engelske Kanal. Jeg forventer, at DFDS kommer til at betale med en tocifret kursreaktion i negativ retning. Falder aktien med 10 pct., burde man købe på faldet," siger Michael Borre, der er chefrådgiver i Nordea, til Ritzau Finans.

"Mens retssagen er kørt, er kanalen blevet en lidt mindre vigtig del af forretningen," siger han.

I det første kvarters handel stiger Carlsberg stiger med 1,2 pct. til 615 kr. Bryggerigiganten har oven på sidste uges regnskab fået justeret anbefalinger og kursmål hos en række finanshuse. SEB har løftet anbefalingen til "køb" fra "hold", mens RBC har løftet kursmål til 570 kr. fra 500 kr.

Chilensk ordre til Vestas

Vindmølleselskabet Vestas stiger med 1,0 pct. til 330,10 kr. Selskabet er ifølge branchemediet Energiwatch tæt på en 200 MW-ordre i Chile. Det er dog endnu ikke blevet bekræftet af Vestas.

"Holder rygtet om ordren, er vi oppe i en størrelsesorden, som jeg vil kalde relativ stor. Og det kan i så fald, den bliver bekræftet, give aktien medvind," siger Michael Borre.

Pandora har fået sænket anbefalingen hos Handelsbanken til "akkumuler" fra"køb". Kursmålet er dog samtidig blevet hævet med 100 kr. til 750 kr. Aktien med 0,5 pct. til 684,50 kr.

Analytikerne i Nordea vurderer, at Genmab-aktien kan fortsatte opdriften i denne uge, da medicoselskabets amerikanske partner Johnson & Johnson vil sætte fokus på selskabets produkter, hvilket blandt andet gælder kræftmidlet Daratumumab. Genmab stiger med 1,1 pct. til 565,50 kr.

Fokus på Aarsleff

Der kan også komme opmærksomhed om Aarsleff, der fredag kunne melde, at man har købt det islandske entreprenørselskab Istak Island, der har omkring 130 medarbejdere og en omsætning på 300 mio. kr. om året. Aktien stiger med 1,4 pct. til 1877 kr.

Der er også nyt om det grønlandske mineselskab Nunaminerals, der i en tid nu har været suspenderet på fondsbørsen. Fredag meddelte selskabet, at det trækker sin betalingsstandsning tilbage og arbejder på restrukturering.

Derudover vil der mandag være regnskaber fra DAB og Nordicom. Sidstnævnte sendes til vejrs med 6 pct. til 17,60 kr. efter at have leveret et regnskab for første kvartal, der var krydret med en pæn opjustering.

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Usikkerhed skaber salgsboom for ældre skibe

Transportminister åbner for dansk flyafgift

Den amerikanske centralbank fastholder renten

Skal du have en firmabil? Så stiger din skat 3800 kr

Vismænd dropper analyse af dansk økonomi efter udflytning til Horsens: "Vi er gået lidt for meget på kompromis i de senere rapporter"

Analyse: Polack har en sidste chance i 2020

Nestlé sælger isforretning i USA: Vil skabe global leder i industrien

Markedet lukker: Genmab sank i rødt indeks

Vild kursudvikling på dansk aktie: Er steget 976 pct på syv måneder