Aktier: Fin dag med fokus på Carlsberg og Pandora
Markeder Af
Der er lagt op til en grøn op åbning på det danske aktiemarked mandag, når handlen atter åbner efter fire dage uden handelsaktivitet på fondsbørsen. Siden de danske handlere gik på en forlænget weekend i onsdags, er de amerikanske markeder steget en anelse, hvilket også har været tilfældet i Europa målt på det tyske DAX-indeks.

DAX-futures stiger med 0,4 pct. mandag morgen. Og hvis det skal være retningspil herhjemme, er der udsigt til en åbning i plus på aktiemarkedet, efter en stigning onsdag i C20 Cap-indekset på 0,04 pct. til indeks 994,23.

Der kan blandt andet komme fokus på Carlsberg og Pandora, som oven på sidste uges regnskaber har fået justeret kursmål og anbefalinger.

Vestas værd at holde øje med

Carlsberg, der onsdag lå uændret i 608 kr. har oven på sidste uges regnskab fået justeret anbefalinger og kursmål hos en række finanshuse. SEB har løftet anbefalingen til "køb" fra "hold", mens RBC har løftet kursmål til 570 kr. fra 500 kr.

Mens smykkeselskabet Pandora, der faldt med 0,2 pct. til 681 kr. onsdag, har fået sænket anbefalingen hos Handelsbanken til "akkumuler" fra "køb". Kursmålet er dog samtidig blevet hævet med 100 kr. til 750 kr.

Mandag kan det også være værd at holde øje med Vestas, der i onsdags faldt med -0,9 pct. til 326,90 kr. Selskabet er ifølge branchemediet Energiwatch tæt på en 200 MW-ordre i Chile. Det er dog endnu ikke blevet bekræftet af Vestas.

Entreprenør-opkøb påvirker

Novo Nordisk har fået løftet kursmålet hos Berenberg til 350 kr. fra 270 kr. Anbefalingen er fortsat "hold". Aktien faldt onsdag med 1,2 pct. til 368 kr.

Også rederiet DFDS, der onsdag faldt med 0,8 pct. til 741 kr., kan komme i fokus mandag, da rederiet højst overraskende må konstatere, at konkurrenten Eurotunnel alligevel godt må drive færgedrift i Den Engelske Kanal. Det har en britisk appelret afgjort. DFDS er dog klar til at gå hele vejen til Højesteret.

Der kan også komme opmærksomhed om Aarsleff, der fredag kunne melde, at man har købt det islandske entreprenørselskab Istak Island, der har omkring 130 medarbejdere og en omsætning på 300 mio. kr. om året. Aktien steg onsdag med 0,2 pct. til 1851 kr.

Der er også nyt om det grønlandske mineselskab Nunaminerals, der i en tid nu har været suspenderet på fondsbørsen, Fredag meddelte selskabet, at det trækker sin betalingstandsning tilbage og arbejder på restrukturering.

Derudover vil der mandag være regnskaber fra DAB, Firstfarms, Nordicom og Chemometec.

/ritzau/FINANS

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSådan kan et sabbatår blive en vigtig karriere-investering

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Studie Center

Forsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Aktieluk i USA: S&P 500 igen i rekord - men holdt nede af Cisco og Apple

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Udflytning forringer vismænds klimaarbejde

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari

Powell: USA's økonomi er en stjerne - opsvinget vil fortsætte

Her er den bedste og værste bankapp ifølge brugerne

Fransk kommissærkandidat klarede skærene - Ungarns kandidat skal svare på flere spørgsmål