Aktier: Fin dag med fokus på Carlsberg og Pandora
Markeder Af
Der er lagt op til en grøn op åbning på det danske aktiemarked mandag, når handlen atter åbner efter fire dage uden handelsaktivitet på fondsbørsen. Siden de danske handlere gik på en forlænget weekend i onsdags, er de amerikanske markeder steget en anelse, hvilket også har været tilfældet i Europa målt på det tyske DAX-indeks.

DAX-futures stiger med 0,4 pct. mandag morgen. Og hvis det skal være retningspil herhjemme, er der udsigt til en åbning i plus på aktiemarkedet, efter en stigning onsdag i C20 Cap-indekset på 0,04 pct. til indeks 994,23.

Der kan blandt andet komme fokus på Carlsberg og Pandora, som oven på sidste uges regnskaber har fået justeret kursmål og anbefalinger.

Vestas værd at holde øje med

Carlsberg, der onsdag lå uændret i 608 kr. har oven på sidste uges regnskab fået justeret anbefalinger og kursmål hos en række finanshuse. SEB har løftet anbefalingen til "køb" fra "hold", mens RBC har løftet kursmål til 570 kr. fra 500 kr.

Mens smykkeselskabet Pandora, der faldt med 0,2 pct. til 681 kr. onsdag, har fået sænket anbefalingen hos Handelsbanken til "akkumuler" fra "køb". Kursmålet er dog samtidig blevet hævet med 100 kr. til 750 kr.

Mandag kan det også være værd at holde øje med Vestas, der i onsdags faldt med -0,9 pct. til 326,90 kr. Selskabet er ifølge branchemediet Energiwatch tæt på en 200 MW-ordre i Chile. Det er dog endnu ikke blevet bekræftet af Vestas.

Entreprenør-opkøb påvirker

Novo Nordisk har fået løftet kursmålet hos Berenberg til 350 kr. fra 270 kr. Anbefalingen er fortsat "hold". Aktien faldt onsdag med 1,2 pct. til 368 kr.

Også rederiet DFDS, der onsdag faldt med 0,8 pct. til 741 kr., kan komme i fokus mandag, da rederiet højst overraskende må konstatere, at konkurrenten Eurotunnel alligevel godt må drive færgedrift i Den Engelske Kanal. Det har en britisk appelret afgjort. DFDS er dog klar til at gå hele vejen til Højesteret.

Der kan også komme opmærksomhed om Aarsleff, der fredag kunne melde, at man har købt det islandske entreprenørselskab Istak Island, der har omkring 130 medarbejdere og en omsætning på 300 mio. kr. om året. Aktien steg onsdag med 0,2 pct. til 1851 kr.

Der er også nyt om det grønlandske mineselskab Nunaminerals, der i en tid nu har været suspenderet på fondsbørsen, Fredag meddelte selskabet, at det trækker sin betalingstandsning tilbage og arbejder på restrukturering.

Derudover vil der mandag være regnskaber fra DAB, Firstfarms, Nordicom og Chemometec.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regeringen i opgør med spilbranche: "En udfordring for samfundet"

Mens du sov: Manglende detaljer om handelsaftale dæmper aktier i Asien

Morgenbriefing: Spar Nord-chef kritiserer politikere for overregulering, økonomer mener regeringen bryder løfte om forsigtighed

Det sker i dag: Finansministeren præsenterer Økonomisk Redegørelse

USA forventer at fordoble eksport til Kina efter aftale

Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

Aktier: Mangel på detaljer om handelsaftale lægger låg på markedet i Asien

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem