Kåre Schultz banker Lundbeck-aktien i vejret
Kåre Schultz overtager topchefposten hos Lundbeck.
Foto: Scanpix
Lundbeck er her til morgen kommet med tal for årets første kvartal. Men kolonnerne med omsætning og indtjening står i skyggen af en anden nyhed.

 Medicinalselskabet får nemlig ny topchef. Det er Kåre Schultz, der i sidste uge forlod posten som viceadministrerende direktør i Novo Nordisk, der 20. maj sætter sig i Lundbecks direktørstol.

Det er angiveligt sød musik i investorernes ører. Aktien eksploderer i en sand kursrus og sendes op med 15,5 pct. efter et kvarters handel.

Det gik så heftigt for sig, at aktien i de allerførste minutter var sat på pause. Aktien har tidligere på dagen været oppe med hele 26 pct.

Direktørjagt på seks måneder

"Det er mig en stor fornøjelse at kunne meddele, at Kåre Schultz tiltræder som administrerende direktør for Lundbeck. Hans enestående erfaring fra en imponerende karriere i medicinalbranchen gør, at Kåre Schultz har præcis de rette kvalifikationer til at håndtere de udfordringer, som Lundbeck står over for," siger Lundbecks formand Håkan Björklund i en meddelelse efter offentliggørelsen af den nye topchef.

 Håkan Björklund har selv fungeret som topchef siden november. Her røg den hidtidige chef Ulf Wiinberg ud, fordi han havde forsømt at oplyse, at han ejede en aktie post i et selskab, som Lundbeck samarbejdede med.

Selve regnskabet, som altså kom ud stort set samme tid som præsentationen af den nye topchef, overraskede pænt på omsætningen. Den landede i første kvartal på 3,56 mia. kr. mod forventninger fra analytikerne på 3,2 mia. kr.

Også resultatet før skat var bedre end ventet, men er dog i minus.

Er du bedre end dine kolleger til at handle aktier?

Deltag i Børsens aktiespil. Her kan du risikofrit teste dine evner som investor. Du kan også oprette en gruppe for alle dine kolleger, så I kan dyste om, hvem der er arbejdspladsens bedste investor. Er det dig, der skal løbe med håneretten i kantinen? Vinderen af hele spillet får en hovedpræmie på 250.000 kroner. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Canadiere hev 894 mio ud af Skat med hjælp fra banker

Udbytteskandale vokser efter fejl hos Nordea, SEB og Danske Bank: 940 mio kr kan være tabt

Storaktionærer flokkes om fynsk small cap-selskab: Aktien er braget op med 47 pct. på én måned

Løkke ville hele tiden have Ellemann som formand

Sådan vinder du 250.000 kroner i Børsens aktiespil - fire eksperter giver råd

Eksperter spår hop i oliepris efter bomber i Saudi-Arabien: "Det er et chok til oliemarkedet, og vi vil helt sikkert se højere priser"

DNB på vej med lavere priser på formueforvaltning

Mindeplads for Kim Larsen i København bliver afvist af familien

Eks-premierminister kalder Boris Johnson populist