Det skal du holde øje med onsdag
Foto: PR
Penge Af
Børsen har udvalgt to begivenheder, du som læser bør holde ekstra øje med i dag. 

Det lugter af en opjustering

Kl. 08:30 frigiver Vestas-ledelsen sit regnskab for årets første tre måneder, og som ved alle andre meddelelser fra vindmølleproducenten og tilbagevendte aktiedarling vil investorerne sidde klar til læsning og potentiel handel.

Ved fremlæggelsen af årsregnskabet i februar talte analytikerne i munden på hinanden med, at topchef Anders Runevad har sat de finansielle forventninger til 2015 alt for lavt, og siden er ordrerne væltet ind i uventet antal og størrelse.

Derfor ser markedet ud til at være ret så enige om, at det bliver til en opjustering fra Vestas allerede med et enkelt kvartal overstået. En udeblivende forøgelse af den finansielle barre kan hurtigt udløse skuffelse ved børsåbning. 

Patentudløb haves - topchef søges

En halv time før Vestas kommer der kvartalstal fra Lundbeck. Modsat vindmølleproducenten venter analytikerne underskud fra medicinalselskabet, der er ramt af patentudløb på nogle af sine store produkter.

En rundspørge udført af Ritzau Estimates viser en forventning blandt analytikerne om et bundlinjetab for første kvartal på 74 mio. kr. 

Lundbeck har stået uden topchef siden november, hvor Ulf Wiinberg blev fyret for for overtrædelse af interne retningslinjer. Med tre udskiftninger i bestyrelsen oveni er det nye tider i Lundbeck, hvor uret tikker mod flere betydelige patentudløb de kommende år.

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Tobaksboss: "Vi er ét opkøb fra at være verdens største"

Udlejningsportal med dansk stifter henter 300 mio kr

Kåre Schultz' Teva står til milliardgevinst, hvis Lundbeck får held med opkøb

Her er aktiechefs fire farlige aktieråd: Sådan vinder du Børsens aktiespil

Aktieåbning i USA: Røde tal efter olieangreb - Lundbeck-køb bankes op

Analysechef om at Draghi vil have politikerne frem i førersædet: "Det er svært at bruge finanspolitik som den cykliske udjævner"

Nestor i dansk biotek står til at blive forgyldt efter Lundbecks købstilbud: "Pragtfuldt at blive valideret med sådan et købstilbud"

Skattestyrelsen retter krav mod Nordea i udbyttesag: Kræver 900 mio

Dansk tobakskæmpe køber hollandsk cigarfirma for 1,5 mia kr