Aktier: Europas oliesektor ramt af nyt olieprisfald
Det franske olieselskab Total faldt næsten 4 pct.
Foto: Scanpix
Markeder Af
Bekymringerne for de europæiske vækstudsigter kom tirsdag igen højt på finansmarkedernes dagsorden, efter at EU-Kommissionen i en ny prognose sænkede estimaterne for væksten i eurozonen både i år og næste år.

De europæiske aktiebørser lå frem til offentliggørelsen af prognosen fra EU-Kommissionen ellers i plus, men siden knækkede kurven og ud på eftermiddagen blev minusserne blot større og større.

Euro Stoxx 50 med de største aktier i Europa lukkede 1,6 pct. lavere i 3034,50, efter at det på et tidspunkt havde ligget i et plus på 0,5 pct.

Oliesektoren led under et yderligere fald i olieprisen. Prisen på den europæiske Brent-olie faldt 2,5 pct. til 82,63 dollar, hvilket var det laveste niveau siden 2009.

Blandt olieselskaberne faldt franske Total 3,8 pct., og det italienske energiselskab Eni lukkede 3,5 pct. lavere. Det hollandske olie- og gasefterforskningsselskab Fugro endte endvidere med et fald på 12 pct.

Blandt de regnskabsaktuelle selskaber blev Hugo Bosss klædt af med et fald på 5,0 pct. En svag udvikling i Europa fik tirsdag selskabet til at nedjustere forventningerne til hele året til en salgsvækst på 6-8 pct. Tidligere var forventningen en høj encifret procentuel salgsvækst.

Mere positive meldinger var der fra den svenske sikringskoncern Securitas, der præsenterede et resultat før skat for tredje kvartal på 817 mio. svenske kr., hvilket var et stykke over analytikernes forventninger ifølge SME Direkt på 769 mio. svenske kr. Securitas-aktien steg 9,2 pct.

Den hollandske ingredienskoncern DSM steg endvidere 1,6 pct. efter sit regnskab, der med et driftsresultat (EBITDA) på 315 mio. euro matchede analytikernes forventninger.

Den organiske vækst var 5 pct., fortæller DSM, der beskæftiger sig med ingredienser til en række områder, herunder ernæringsløsninger til både mennesker og dyr samt plastic- og fiberløsninger.

/ritzau/FINANS

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


MT Højgaard på skrump går efter langt højere overskud

Hans Engell: Formandsstolen begynder at ryste under Josephine Fock

Prisen er stukket af, men den luftkølede Porsche 911 er altså også en heftig herre

Skønhedsredaktøren anbefaler: Ægte forkælelse er fred og ro

Kom i nærkontakt med Tobagos vildt velbevarede natur

Kinas præsident om udbrud af coronavirua: Vores lands største sundhedskrise nogensinde

Efter stort nedbrud: Nordea-kunder kan igen begynde at bruge netbank

Sådan får du friværdien i spil som pensionist: "Det er typisk mange penge, der ligger i fast ejendom, når man nærmer sig pensionsalderen"