Aktier: Europas oliesektor ramt af nyt olieprisfald
Det franske olieselskab Total faldt næsten 4 pct.
Foto: Scanpix
Markeder Af
Bekymringerne for de europæiske vækstudsigter kom tirsdag igen højt på finansmarkedernes dagsorden, efter at EU-Kommissionen i en ny prognose sænkede estimaterne for væksten i eurozonen både i år og næste år.

De europæiske aktiebørser lå frem til offentliggørelsen af prognosen fra EU-Kommissionen ellers i plus, men siden knækkede kurven og ud på eftermiddagen blev minusserne blot større og større.

Euro Stoxx 50 med de største aktier i Europa lukkede 1,6 pct. lavere i 3034,50, efter at det på et tidspunkt havde ligget i et plus på 0,5 pct.

Oliesektoren led under et yderligere fald i olieprisen. Prisen på den europæiske Brent-olie faldt 2,5 pct. til 82,63 dollar, hvilket var det laveste niveau siden 2009.

Blandt olieselskaberne faldt franske Total 3,8 pct., og det italienske energiselskab Eni lukkede 3,5 pct. lavere. Det hollandske olie- og gasefterforskningsselskab Fugro endte endvidere med et fald på 12 pct.

Blandt de regnskabsaktuelle selskaber blev Hugo Bosss klædt af med et fald på 5,0 pct. En svag udvikling i Europa fik tirsdag selskabet til at nedjustere forventningerne til hele året til en salgsvækst på 6-8 pct. Tidligere var forventningen en høj encifret procentuel salgsvækst.

Mere positive meldinger var der fra den svenske sikringskoncern Securitas, der præsenterede et resultat før skat for tredje kvartal på 817 mio. svenske kr., hvilket var et stykke over analytikernes forventninger ifølge SME Direkt på 769 mio. svenske kr. Securitas-aktien steg 9,2 pct.

Den hollandske ingredienskoncern DSM steg endvidere 1,6 pct. efter sit regnskab, der med et driftsresultat (EBITDA) på 315 mio. euro matchede analytikernes forventninger.

Den organiske vækst var 5 pct., fortæller DSM, der beskæftiger sig med ingredienser til en række områder, herunder ernæringsløsninger til både mennesker og dyr samt plastic- og fiberløsninger.

/ritzau/FINANS

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bæredygtig fond hos Nordea gav afkast på 40 pct: "Vores ESG-team taler med forvalterne om hver eneste aktie"

Topchefer peger i ny undersøgelse på største trusler mod vækst: Klimaet lander uden for top 10

Nets på vej med massefyringer - hver ottende skal væk

Her er fem årsager til, at Danske Bank og de nordiske konkurrenter kan blive mødt af større udfordringer

NNIT-analytiker: "Forretningen er ikke stabil nok. Novo Nordisk er stadigvæk super vigtigt og fylder alt for meget"

Trump i Davos: Præsident Xi og jeg elsker hinanden

Brøndby skal på jagt efter ny hovedsponsor

Frygt for virus sender aktier i rødt: "Markederne er bekymrede for, at det spreder sig til flere byer"