Aktier: Europas oliesektor ramt af nyt olieprisfald
Det franske olieselskab Total faldt næsten 4 pct.
Foto: Scanpix
Markeder Af
Bekymringerne for de europæiske vækstudsigter kom tirsdag igen højt på finansmarkedernes dagsorden, efter at EU-Kommissionen i en ny prognose sænkede estimaterne for væksten i eurozonen både i år og næste år.

De europæiske aktiebørser lå frem til offentliggørelsen af prognosen fra EU-Kommissionen ellers i plus, men siden knækkede kurven og ud på eftermiddagen blev minusserne blot større og større.

Euro Stoxx 50 med de største aktier i Europa lukkede 1,6 pct. lavere i 3034,50, efter at det på et tidspunkt havde ligget i et plus på 0,5 pct.

Oliesektoren led under et yderligere fald i olieprisen. Prisen på den europæiske Brent-olie faldt 2,5 pct. til 82,63 dollar, hvilket var det laveste niveau siden 2009.

Blandt olieselskaberne faldt franske Total 3,8 pct., og det italienske energiselskab Eni lukkede 3,5 pct. lavere. Det hollandske olie- og gasefterforskningsselskab Fugro endte endvidere med et fald på 12 pct.

Blandt de regnskabsaktuelle selskaber blev Hugo Bosss klædt af med et fald på 5,0 pct. En svag udvikling i Europa fik tirsdag selskabet til at nedjustere forventningerne til hele året til en salgsvækst på 6-8 pct. Tidligere var forventningen en høj encifret procentuel salgsvækst.

Mere positive meldinger var der fra den svenske sikringskoncern Securitas, der præsenterede et resultat før skat for tredje kvartal på 817 mio. svenske kr., hvilket var et stykke over analytikernes forventninger ifølge SME Direkt på 769 mio. svenske kr. Securitas-aktien steg 9,2 pct.

Den hollandske ingredienskoncern DSM steg endvidere 1,6 pct. efter sit regnskab, der med et driftsresultat (EBITDA) på 315 mio. euro matchede analytikernes forventninger.

Den organiske vækst var 5 pct., fortæller DSM, der beskæftiger sig med ingredienser til en række områder, herunder ernæringsløsninger til både mennesker og dyr samt plastic- og fiberløsninger.

/ritzau/FINANS

Nyt afsnit af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde: Sådan vender Danish crown deres størtste trussel til en konkurrencefordel


AFSNIT 14 Hvad gør man som virksomhed når man bliver truet på sin eksistens? Endda meget pludseligt? Når kunder fravælger ens produkt og når politikere stiller spørgsmål ved om man skal have lov til at producere? Hos Danish Crown vil topchefen Jais Valeur forsøge at gøre bæredygtighed til en konkurrencefordel, i stedet for en trussel. Men hvordan? Hvad er egentlig meningen med et moderne Danish Crown? Hvad er forskellen på at være et slagteri og et fødevareselskab? Hvad vil det sige at være en stalddør? Og når Jais Valeur ser tilbage på sine første fire år i spidsen for 23.000 medarbejdere, hvad har han så lært?

Det forsøger vi at blive klogere på i denne podcast hvor vi har besøg af Jais Valeur, topchef for Danish Crown.

Abonnér på podcasten her

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Jais Valeur: Vi slår 60.000 grise ihjel om dagen, så det bliver alvor når folk fravælger dit produkt

Wammen har værktøjskassen klar, hvis coronavirus udvikler sig yderligere: "Det kunne eksempelvis være udskydelse af betaling af moms"

Analyse: Mismatch mellem udradering af milliardværdier på finansmarkederne og udviklingen i corona-epidemien

Efter strid om ulovlige lån: Lars Tvede fjerner Warnøe som direktør i Nordic Eye-selskab

Største danske rentefald siden august 2019 - kan åbne for boliglån med superrente på 0 pct.

Femstjernet komisk teater: Nørrebro Teater giver Tjekhovs klassiske "Kirsebærhaven" et moderne tvist

Vi anbefaler: Tre kulturoplevelser i den kommende uge

Saxo Bank fordobler valutagebyr på aktiehandel

Lars Larsen-arving: "Jeg behøver ikke at blive kendt på den måde"