Penge Af
Danske kvinder er mere forsigtige end mænd, når det handler om at investere i aktier. Alligevel er det, det feminine køn der får det største afkast af deres investeringer.

En opgørelsen fra Nykredit viser, at kvinderne siden årets start har fået et afkast på 24 procent på deres aktieinvesteringer, mens afkastet for danske mænd i samme periode var nede på 17 procent. Generelt er markedet steget under ét med 17 procent siden nytår.

Den store forskel i afkast skyldes, at kvinder tager mindre risiko og er mere loyale overfor de investeringer de én gang har foretaget, vurderer forbrugerøkonom i Nykredit, Johan Juul-Jensen.

"Mænd har flere aktier end kvinder, og de aktier, de har, er typisk også mere risikobetonede. Det kan give højere afkast i perioder, men på den lange bane klarer de sig dårligere end kvinder," siger forbrugerøkonomen i en kommentar til tallene.

Mænd er mere urolige


"Samtidig er mænd mere urolige investorer end kvinder - de køber og sælger oftere - og det koster på bundlinjen, fordi det giver øgede transaktionsomkostninger samt øget risiko for at købe og sælge på uheldige tidspunkter," siger Johan Juul-Jensen.

Otte ud af 10 aktiehandler bliver foretaget af mænd. Og selv om der er flere mandlige aktieinvestorer svarer det til, at de i gennemsnit har handlet tre gange oftere end kvinderne.

"Høj handelsaktivitet og højt afkast går ikke hånd i hånd. Mænd har ofte en tendens til at overvurdere egne evner og indsigter som investorer," siger Johan Juul-Jensen.

"Mænd køber og sælger aktier oftere i et forsøg på at ramme kortsigtede udsving. Men det er sjældent en fornuftigt strategi," lyder det fra forbrugerøkonomen.

/ritzau/

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regeringen i opgør med spilbranche: "En udfordring for samfundet"

Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"