Aktier: Mærsk tager toppen i positivt marked
Foto: Scanpix
Markeder Af
Helt som ventet åbner det danske aktiemarked onsdag i positivt terræn på en dag, hvor en stribe af de danske selskaber er aktuelle med regnskab. Det gælder blandt andre FLSmidth, Coloplast, Norden og Genmab.

Efter kort tids handel stiger det toneangivende C20 Cap-indeks 0,4 pct. til 787,25. Tirsdag steg C20 Cap-indekset 0,7 pct.

I toppen af indekset ligger Mærsk B-aktien, der onsdag har medvind, efter at den amerikanske storbank JPMorgan har løftet anbefaling af aktien til "overvægt" fra "neutral". Mærsk B-aktien stiger efter kort tids handel 1,1 pct. til 13.150 kr.

Blandt de regnskabsaktuelle selskaber har der fra morgenstunden været fokus på rederiet Norden, der er kommet med regnskab for andet kvartal. Regnskabet landede en spids bedre end ventet, men bød til gengæld bød på en nedjustering.

Toplinjen landede på 505,2 mio. dollar mod ventet 498 mio. dollar. Driftsresultatet, EBIT, viste et underskud på 27,2 mio. dollar, hvilket var bedre end ventet, idet analytikerne på forhånd havde ventet et underskud på driften på 35 mio. dollar.

"Overskriften må være, at andet kvartal har været forfærdeligt. Stort set alle de faktorer, som plejer at fordele sig sådan, at nogle er negative og andre positive, har denne gang stort set alle været negative," fortæller Martin Badsted, der er koncerndirektør i Norden, til Ritzau Finans.

Rederinedjustering


Norden nedjusterer i forbindelse med regnskabet forventningerne til hele året, så der nu ventes et resultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på minus 60 mio. dollar til et nulresultat. Rederiet ventede tidligere et EBITDA på mellem minus 40 mio. dollar og plus 60 mio. dollar.

Regnskabet bliver ikke modtaget positivt på aktiemarkedet, der sender Norden-aktien ned med 2,0 pct. til 165,9 kr.

Der har også været regnskab fra ALK-Abelló fra morgenstunden. Medicinalselskabet realiserede i andet kvartal en toplinje på 615 mio. kr., hvilket var helt på linje med forventningerne, som lød på 616 mio. kr. ifølge SME Direkt.

Til gengæld landede EBIT-resultatet på 53 mio. kr., hvilket var en anelse under de 86 mio. kr., der var på forhånd var ventet ifølge SME Direkt.

ALK-Abelló præciserer i forbindelse med regnskabet forventningerne til 2014. Der ventes nu et driftsresultat (EBITDA) på ca. 450 mio. kr. opgjort før særlige poster. Den tidligere forventning var et resultat på 425 mio. kr., men opgjort før særlige poster samt fremtidige indtægter fra produktleverancer til partneren Merck samt royalties fra Nordamerika.

ALK-Abelló falder i den indledende handel 2,6 pct. til 765 kr.

Der har også været regnskab fra B&O, hvilket var for fjerde kvartal af selskabets forskudte regnskabsår. Omsætningen steg til 801 mio. kr. fra 740 mio. kr., mens resultatet af primær drift, EBIT, blev forbedret til 64 mio. kr. fra et underskud på 39 mio. kr. i samme periode året før.

B&O op på regnskab


For 2014/15 venter Struer-koncernen fortsat en stigning i EBIT-marginen i forhold til 2013/14, hvor den landede på 0,1 pct. Omsætningen ventes at stige med over 5 pct. fra 2864 mio. kr. men vil "være følsom over for succesen af de mange nye produkter, der vil blive lanceret i løbet af året".

B&O-aktien stiger 0,7 pct. til 71 kr.

Det dansk-britiske vagt- og sikkerhedsselskab G4S er kommet med regnskab for første halvdel af 2014. Omsætningen steg til 3371 mio. pund fra 3249 mio. pund i første halvår året før, mens driftsresultatet på EBITA-niveau steg til 179 mio. pund fra 47 mio. pund i samme periode året før. Resultaterne skal dog ses i lyset af, at tallene for første halvdel af 2013 er korrigeret for frasalg og ikke-fortsættende aktiviteter.
Regnskabet løfter G4S-aktien til 24,64 kr., hvilket er en stigning på 1,2 pct.

Grønlandsbanken har også aflagt regnskab for andet kvartal. Banken løftede nettorente- og gebyrindtægterne til 75,9 mio. kr. fra 69,9 mio. kr. året før, mens resultatet før skat blev løftet til 43,7 mio. kr. fra 26,5 mio. kr. Grønlandsbanken præciserer forventningerne til hele året, så der nu ventes et resultat før kursreguleringer og nedskrivninger i den høje ende af intervallet 125-145 mio. kr. mod tidligere blot i intervallet.

Regnskabet sender Grønlandsbanken op med 2,5 pct. til 650 kr.

Coloplast kommer i løbet af onsdagen med regnskab for tredje kvartal af selskabets forskudte regnskabsår. Analytikerne venter ifølge SME Direkt, at der både vil være fremgang i omsætning og på driften. Der spås en omsætning på 3183 mio. kr. mod 2958 mio. kr. i samme kvartal året før, mens driftsresultatet, EBIT, ventes at stige til 1080 mio. kr. fra 943 mio. kr. året før.
Coloplast stiger forud for regnskabet 0,4 pct. til 482 kr.

Afventer FLS-regnskab


Ved middagstid kommer FLSmidth med regnskab for andet kvartal. Her venter analytikerne på forhånd en markant tilbagegang i forhold til samme periode sidste år, da omsætningen ventes at gå tilbage til 5641 mio. kr. fra 6853 mio. kr. Der ventes også et fald i ordreindgangen, der ses falde til 4767 mio. kr. fra 5626 mio. kr. i samme periode året før.

Analytikerne venter til gengæld fremgang på driften, da EBIT-resultatet forventes at stige til 364 mio. kr. fra 217 mio. kr. i andet kvartal året før.

FLS-aktien stiger 0,4 pct. til 293,8 kr. inden regnskabet.

Efter børslukketid onsdag vil der være regnskab fra Genmab, hvor der som vanligt ikke er fokus op selve regnskabstallene. Det skyldes, at selskabet typisk offentliggør data fra klinisk studier i selvstændige meddelelser, og det er derfor er her, at analytikerne må justere estimater.

Analytikerne vil derfor primært have fokus på den efterfølgende telekonference, hvor der kan komme nyt om ledelsens syn på fremtiden.
Genmab-aktien stiger 0,1 pct. til 228,6 kr. efter kort tids handel.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regeringen i opgør med spilbranche: "En udfordring for samfundet"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier