Markeder Af
De fjernøstlige aktiemarkeder stritter i alle retninger onsdag morgen.

Data for den økonomiske vækst i Japan viste sig knap så grumme som frygtet, mens der til gengæld er overraskende skuffelser fra Kina.

Det toneangivende regionale benchmark-indeks - Morgan Stanley Asia-Pacific - ligger med en stigning på 0,1 pct. først på eftermiddagen i den centralasiatiske tidszone.

I Tokyo evaluerer investorerne de seneste BNP-data. Aprils momsforhøjelse fra 5 pct. til 8 pct. gav et fald i bruttonationalproduktet på årsbasis i andet kvartal på 6,8 pct., men trods styrtdykket, var faldet ikke helt som stort som frygtet, idet analytikerne havde estimeret et fald i BNP på 7 pct.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, og det bredere Topix-indeks stiger begge 0,3 pct.

I Kina er der til gengæld bekymring over friske tal for udlånene i bankerne.

De kinesiske banker formidlede nye lån for 385,2 mia. yuan, hvor analytikerne havde ventet nyudlån for 780,0 mia. yuan efter udlån på 1079,3 mia. yuan måneden før. Og den samlede finansiering (herunder banklån, ikke-balancebogførte lån samt emissioner) udgjorde 273,1 mia. yuan i juli eller under en fjerdedel af de ventede 1500 mia. yuan.

"Kredit er et problem, og regeringen bliver nødt til at reformere økonomien, så der kan komme mere gang i det indenlandske forbrug. Selvfølgelig vil der være en lille smule bekymring over dagens kredit-data, men jeg tror ikke, de vil overblikket bliver mistet på længere sigt," siger formueforvalter Vasu Menon fra Oversea-Chinese Banking Corp i Singapore ifølge Bloomberg News.

Udlånsdataene giver sig udslag i kursfald på såvel fastlandet som i Hongkong. Hårdest går det ud over CSI 300-indekseset, der dropper 0,7 pct., mens Shanghai Composite falder 0,6 pct., og Hongkongs Hang Seng-indeks reduceres med 0,2 pct.

Blandt de øvrige børser stiger Sydkoreas Kospi-indeks 0,7 pct., og Taiex-indekset i Taipei øger med 0,6 pct., mens Singapores Straits Times ligger med et minus på 0,2 pct., hvilket også gælder ASX-indekset i Sydney.

De amerikanske aktiefutures ligger med små gevinster i Asien.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,3
Topix +0,3
Hongkongs Hang Seng -0,2
China Shanghai Composite -0,6
China CSI 300 -0,7
Taiwan Taiex +0,6
Sydkoreas Kospi +0,7
Indiens BSE Sensex -0,1
Singapores STI -0,2
Sydney ASX 200 -0,2


Indeksværdi kl. 06.20

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier

Nu er moden blevet flink og rar

Elise Brøchner trak stikket efter salget af Berlingske: "Da vi i koncernledelsen kørte hjem efter mødet, sagde jeg: "Bjørn, jeg skal ud"